Deși tendințele acestui sezon nu s-au schimbat foarte mult în materie de cum se poartă părul, ar fi câteva noutăți care sigur te vor interesa. Se poarta coafurile ușor de întreținut, femine și lejere. Stilistul Dan Prisăcari ne asigură că în această primăvară, feminitatea nu are nevoie de ocazii speciale pentru a fi „purtată” la vedere. La Paris, hairstyliștii salonului internațional Dessange au decretat oficial că în acest sezon se poartă împletiturile lejere, nuanțele blond glace și brune moire, coafurile-trapez, buclele mari, luminoase și unduitoare, sau buclele minion. Se mai poartă coafurile glamour sau retro, însă un lucru este sigur: în primăvara 2012, femeia trebuie să fie seducătoare, senzuală și foarte feminină.

Dacă sunt deacord stiliștii de la noi, aflăm de la unul din ei – Dan Prisăcari, coafurile căruia pot fi văzute pe coperțile revistelor mondene. El ne descrie mai pe larg care sunt principalele tendințe în materie de coafuri și tunsori pentru sezonul cald din acest an.

„În materie de stil și frumusețe, eu personal promoveaz alegerile îndrăznețe, excentrice și cât mai originale cu putință, care scot feminitatea mai mult în evidență. Nuanțele care sunt în vogă sunt destul de variate, având tendința de a satisface toate gusturile”, afirmă Dan.

Coafurile retro, de la simplele onduleuri până la cocurile sofisticate şi coafurile „Pompadour”, toate vor fi în mare vogă acest an.

Iar pentru a nu fugi mereu la coafor — mai ales dacă ești în criză de timp și totuși dorești să impresionezi — iată câteva sfaturi care te-ar ajuta să-ți faci cocul și acasă: tapează-ți părul la radacină, ondulează puțin vârfurile la exterior, iar apoi lasă-l liber sau strânge-l într-un coc neglijent. Cel mai important e să nu uiți de cărarea pe o parte, care este specifică perioadei retro.

Coafurile pixie-lung fac mari ravagii în acest an, mai ales cele cu bretonul pe o parte. Aceste coafuri vor scoate în evidență atât feminitatea, cât și personalitatea romantică și delicată a purtătoarei.

Împletiturile rămân a fi la modă și în acest an. Singurul lucru care le va face diferite de ceilalți ani este că nu se vor mai purta împletiturile perfecte, ci puțin neglijente, combinate cu noduri realizate din păr, fundiţe şi alte accesorii care vor conferi un efect special.

Buclele naturale vor fi cu siguranță în tendințe și se bucură în acest an de o popularitate foarte mare. Plus că  vei avea libertatea de a alege forma acestora în funcție de preferințele personale și măsura în care te reprezintă: cele orientate în exterior sau în interior, cele ușor dezordonate sau cele foarte bine conturate si uniforme.

Buclele sexy nedefinite pot fi obținute foarte ușor și fără ondulator. Aplică puțina spumă pe câteva șuvițe și răsuceste tot părul într-coc. Menține-l așa aproximativ 10-15 minute, pe urmă desprinde-l și modelează onduleurile obținute cu degetele.

Pentru domișoarele cu personalitățile puternice, dinamice și independente, coafura în cascadă este opțiunea cea mai înspirată în această primăvară. Dacă dorești să-ți scoți în evidență personalitatea, optează pentru o tunsoare în scări și joacă-te apoi cu șuvițele: poartă-le perfect drepte într-o zi, apoi ondulează-le și fixeaza-le în toate variantele posibile în altă zi, facând apel la imaginație.

Iar în ceea ce privește culoarea părului, șatenul revine în forță și te ajută să fii în trend cu noutățile modei la nivel internațional. Castaniul se poartă în nuanțe de la cenușiu închis până la ciocolată (în combinație cu lapte sau fără). Sunt preferate totuși tonalitățile reci. Pe de altă parte, roșcatul nu își pierde din importanță și rămâne cea de-a doua preferință a hairtyliștilor internaționali. Diafanul blond este și el bine cotat, mai ales dacă optezi pentru o nuanță atipică, precum blondul „murdar” sau cel aproape argintiu.

Distribuie articolul: