I-am cunoscut numele după ce Festivalul Internațional MusicForKids, desfășurat recent în România, și-a anunțat rezultatele. Se numește Olga Verbițchi, are doar 15 ani și a cucerit marele premiu în cadrul acestei competiții. Olga ne asigură că în următorii 10 ani, își asumă să ne ducă faima la Hollywood grație vocii, curajului și pasiunii de care dă dovadă în fiecare zi!

Dragă Olga, te rugăm să ne mărturisești când ai înțeles că slăbiciunea ta pentru muzică se va transforma în ceva mai mult decât o pasiune: un mod de viață. De la cine ai moștenit talentul vocal?

Am început să cânt cam prin clasa a 7-a – a 8-a, adică acum 2-3 ani, cântam doar la lecțiile de educație muzicală, iar profesorul a descoperit ceva deosebit în vocea mea. Totul a început ca o glumă, dupa care am fost invitată de către domnul Andrei Boaghe să fac canto la studio-ul Vocal-Coreografic ,,SIS N BRO”. Frecventez de mai mult de un an acest studio. Aici au început primii mei pași către lumea artei și mai ales a muzicii, aceasta devenind viața mea, definindu-mă. Am moștenit acest talent de la mama mea, în a cărei familie toți cântă, însă pot spune că și tatăl meu are un auz muzical foarte bun.

13071740_1063636300344125_187199439763326844_o

Ce înseamnă pentru tine recenta victorie și care crezi că a fost formula succesului tău din concurs? Pentru ce calități ce ai fost aleasă din mulțime?

Recenta victorie mi-a marcat viața, aducându-mi mult succes în carieră. Nu mă pot autoaprecia, dar cred că am fost aleasă fiindcă i-am impresionat.

MusicForKids nu e nici pe departe unicul concurs la care te-ai prezentat impecabil. Ce alte competiții și-au lăsat o amprentă profundă pentru viața și experiența ta muzicală?

Aveți dreptate, nu este unica, însă este cea mai importanta și cea mai dificilă, pentru că a fost foarte greu să concurez cu atâția copii din 10 țări. A fost o luptă foarte grea, însă mi-a adus victorie.

O altă experiență importantă a fost Festivalul ,,The Best Voice”, la care am câștigat Premiul Mare – primul meu trofeu.

Povetește-ne despre studiile pe care le urmezi în prezent și despre aspirațiile tale academice după absolvirea prezentului ciclu.

Fac ore de canto la ,,SIS N BRO” de 2 ori pe săptămână, câte o oră pe zi. Vara m-am odihnit, însa am avut diferite evenimente și concerte de caritate la care am participat. Am de gând să fac canto până când îmi voi rupe sufletul și voi ști că sunt gata să încep o carieră aprofundată. Visez la o carieră în Romania, dar și mai mult – în SUA.

page

Deși natura i-a făcut diferiți pe artiști, cine e cântărețul cu imaginea și talentul căruia te identifici cel mai mult?

E greu de spus. Mă identific cu Christina Aguilera, Sia, Rihanna și Beyonce în voce. La capitolul imagine, marele meu idol e Ariana Grande.

Există o piesă care îți trezește cei mai sincer și profunzi fior, ori de câte ori o interpretezi?

Da, există și o astfel de piesă – „Sweet People”, de Alyosha. Mesajul ei mă atinge adânc în suflet.

14045709_170027496761084_8273018175059924349_n

Cine sunt oamenii de la care ai obținut cele mai prețioase lecții de carieră și viață, cărora ai vrea să le mulțumești? Ai ocazia să lași un mesaj pentru toți mentorii tăi.

Vreau să-i mulțumesc întâi de toate domnului Ion Cirimpei – profesorul meu de educație muzicală, care mi-a descoperit talentul, dar și nașului meu de botez – interpretul Gicu Cimbir, pentru că la fel m-a descoperit și m-a și îndrumat să particip la primul meu concurs -,,Steaua Chișinăului – Staua Moldovei”, unde era prezent și dl Andrei Boaghe, astfel invitându-mă la ore de canto.

Profesoarei mele de canto – Mariana Diaconu, îi sunt recunoscătoare pentru cele mai plăcute lecții. Prietenei și profesoarei mele – Ana Sandu, îi mulțumesc pentru sprijin și cele mai bune sfaturi. Aceste persoane vor rămâne mereu marcate în viața mea.

Realitatea artiștilor din Republica Moldova este cea pe care o avem. Unde și cum îți vezi viitorul peste 10 ani?

Peste 10 ani, mă vad la Hollywood. Pentru unii pare absurd, însa eu tind spre acest vis și nu mă voi da bătută până voi ajunge acolo.

Îți urăm succes în realizarea visului și îți mulțumim pentru acest interviu, Olga! 

14195375_1161747833866304_5250572407150432663_o

Foto: Arhiva Personală