Cu puțin timp în urmă, un elev de 15 ani a venit la școala nr. 1 din Ivanteevka, localitate situată la 20 km de orașul Moscova, cu o armă penumatică (cu aer comprimat) și cu un ciocan. Mai întâi a lovit-o pe profesoara de informatică cu ciocanul, după care a tras în ea.

Doi elevi s-au speriat și au sărit pe geam. Ca rezultat, au ajuns la spital cu multiple traumatisme, iar profesoara este internată în spital, secția de terapie intensivă, anunță postul de televiziune Москва 24. Adolescentul a fost reținut și este audiat de oamenii legii. Unele surse spun că elevul se afla la evidența medicului psihiatru pe motiv că se gândea la suicid.

Pe rețelele sociale, adolescentul era foarte activ și posta în ultima vreme informații despre masacrul din Colorado, din 1999. Atunci, un elev a venit cu arma la școală și a ucis 13 colegi. Misha, băiatul din Rusia, a preluat numele de familie al ucigașului din America pe rețelele sociale. Astăzi, înainte de a comite fapta care a dus la rănirea colegilor și a profesoarei, Misha a postat pe pagina sa mesajul „delete my life” ( se traduce ca „șterg(e) viața mea”).

De menționat e că arma pneumatică se vinde fără restricții în Rusia. Orice persoană care a atins vârsta de 17 ani o poate cumpăra fără a avea nevoie de un act ce i-ar autoriza posesia armei. Mihai a luat-o de la tatăl său.