Pe 30 octombrie, iHUB va găzdui cel de-al patrulea eveniment „Future of Health: 3D Printing”. Împreună cu specialiști în domeniu, tineri din medicină și IT, vom discuta ce permite și ce facilitează printarea 3D în medicină. Scopul întregului proiect „BreakingMed” este revoluționarea sistemului medical din Republica Moldova prin lansarea noilor produse digitale. Toate aceste serii de evenimente sunt premergătoare marelui Hackathon final în care vor concura mai multe echipe cu idei și produse inspirate din cadrul acestor sesiuni tematice.

Printarea 3D: moduri de aplicare în medicină

Prin folosirea printării 3D în cadrul medicinei se pot obține: prototipuri pentru produse medicale și stomatologice, inclusiv dispozitive dentare, ghiduri ortopedice chirurgicale, proteze auditive. Această tehnologie inovatoare permite și facilitează:

– planificarea procedurilor medicale/evaluarea diverselor scenarii în domeniul chirurgiei pe baza unor modele anatomice precise;

– prototiparea unor dispozitive medicale care pot îmbunătăți sau completa organele cu probleme;

– accelerarea timpului de producție a dispozitivelor pentru studii clinice;

– înlocuirea metodelor tradiționale de studiu (studiul pe cadavre).

Agenda evenimentului Future of Health: 3D Printing

  1. 10:30-11:00 Înregistrarea participanților
  2. 11:00-11:45 Medical Trendsetter
  3. 12:00-12:45 Medical Startup Made in Moldova
  4. 13:15-15:15 3D Printing Workshop

Nu uita să te înscrii la Future Health: 3D Printing AICI.

Detalii despre eveniment găsiți AICI.

# # #

Proiectul BreakingMed este inițiat de iHUB Chișinău în colaborare cu Drupal Moldova Association, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, reprezentat de Agenția Suedeză pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (Sida) și susținut de MobiasBanca.

Distribuie articolul: