E absolut impresionant felul în care este văzută Planeta Albastră de pe orbită, mai ales la lăsarea întunericului. Pentru a le arăta oamenilor splendoarea Terrei văzute din spațiu, un astronaut rus a surprins mai multe imagini video realizate la bordul Stației Spațiale Internaționale și le-a unit cu o colecție de imagini din arhiva NASA, iar ceea ce veți vedea mai jos este un adevărat miracol vizual.

Dmitry Pisanko, autorul acestui film cu imaginea Terrei văzută din spațiu, a muncit săptămâni la rând, ca să vâneze cele mai impresionante momente și ca să mai și răscolească în arhiva cu înregistrări video surprinse de pe Staţia Spațială Internaţională.

Munca asupra acestui film a început încă în acum jumătate de an, când autorul a aflat că poate obține acces la arhivele foto și video ale NASA, cu imaginea Pământului văzută din spațiu.

Înainte să se înceapă montarea filmului, Dmitry a descărcat mai bine de 100 000 de fișiere, adică peste 100 de GB de informație. De ajutor i-au fost, însă, programele Adobe Premiere și Adobe After Effects.

În câteva zile de muncă neîntreruptă, Dmitry a croit un film de 40 de minute, după care, timp de alte trei zile, a extras din acest film doar „crema” estetică. Muzica pentru coloana sonoră pentru film a fost identificată cel mai greu, adică abia peste 3 luni. Este vorba de renumita „Experience”, a lui Ludovico Einauti.

Ce i-a reușit, o să vă lase fără cuvinte!

Distribuie articolul: