Mulți dintre noi ne-am obișnuit deja cu vederile turistice imprimate pe cărțile poștale. Cu toate acestea, dacă e să le privim din alt unghi de vedere, ele îți pot aduce o nouă percepție asupra locurilor. 

Vedeți ambele variante, unele din ele reduc din măreția monumentelor arhitecturale, iar altele arată mult mai bine în realitate decât în poze, scrie adme.ru

Taj Mahal este un monument în orașul Agra, India. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleum pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 și 1653. 

taj mahak

tads

Gioconda sau Mona Lisa este o pictură celebră a lui Leonardo da Vinci, realizată în anii 1502-1406, reprezentând o femeie cu expresie gânditoare și un surâs abia schițat. Este considerată cea mai renumită operă din istoria picturii. În prezent tabloul este expus la Muzeul Louvre din Paris, fiind atracția principală pentru orice vizitator.

mona lisa

monalisa

Piramidele din Egipt sunt vechi de mii de ani. Unele au fost construite ca locuri de înmormântare pentru regi și altele pentru regine.

piramide

piramida

Insula Santorini, aflată în sudul Mării Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turiștii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a găsit legendara Atlantida. 

santorini

santorini2

Mica sirenă, amplasată pe o stâncă rotundă din portul Langelinie, este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Danemarca. Sculptura, cu o înălțime de 1,25 m și o greutate de 175 kg, expusă festiv la data de 25 august 1913, este creația sculptorului Edvard Eriksen. Anual, sculptura este admirată de peste un milion de turiști. De menționat că originalul sculpturii se află păstrat într-un loc secret din Danemarca, în port aflându-se în prezent numai o copie.

sirena

mica sirena

 

Foto: adme.ru

Distribuie articolul: