Cazul bebelușului de o lună, care a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, a șocat și a speriat mulți părinți tineri. Sâmbătă, în localitatea ieșeană Curături a avut loc o nenorocire! O zi care ar fi trebuit să fie poate cea mai fericită pentru o familie de localnici s-a transformat într-un coșmar.


Citește și: În gurița bebelușului, care a murit în timpul propriului botez, s-ar fi găsit lapte

Sosiți la biserică, părinții copilașului au vrut să-l liniștească pe micuțul care plângea încontinuu. Au decis să-l hrănească cu lapte. Apoi, a început slujba de botez și scufundarea în cristelniță. La câteva minute după ce a fost scos din apa sfântă, micuțul s-a învinețit și n-a mai respirat. Deși s-a încercat resuscitarea sa minute în șir, copilul nu a mai putut fi scos din stopul cardio-respirator, fiind declarat decedat.

Dr. Miorița Toader, medic primar ORL la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, le dă părinților câteva sfaturi de pus în practică înainte de botez, astfel încât să nu se producă accidente precum cel din Iași.

botez-ortodox-242016(1)

1.Copilul nu trebuie să mănânce nimic înainte de botez

Este esențial ca bebelușul să nu fie hrănit înainte de slujba de botez, deoarece, dacă regurcitează și plânge în același timp, există riscul să aspire lapte în plămâni. Așadar, ar fi bine să mănânce cu circa două ore înainte de slujbă.

2.Copilul nu trebuie să fie răcit

Un alt lucru de care trebuie să țină cont părinții este faptul că bebelușul nu trebuie să fie răcit sau să aibă mucozități, în ziua botezului. Altfel, boala se poate agrava și, de asemenea, mucozitățile pot ajunge în plămâni.

3.Copilul nu trebuie să fie botezat dacă a fost vaccinat de curând

Părinții trebuie să evite să boteze copilul, dacă acesta a fost vaccinat recent. Și asta, pentru că se știe că, în următoarele 2-3 zile după imunizare, pot apărea anumite efecte, precum febra, tusea, rinoreea.

Sursa: click.ro