Să gătești împreună cu copilul tău rezolva mai multe probleme în același timp. În primul rând copilul e supravegheat cât timp e cu tine la bucătărie. Este lângă tine și este în siguranță. În al doilea rând, gătitul împreună este genul de activitate care duce la dezvoltarea legăturilor dintre părinți și copii. Ultimul aspect important – copilului îi crește încrederea de sine știind că a contribuit el însuși la prepararea diverselor tipuri de mâncare. 1. Ouă jumări cu brânză
Ai nevoie de 4 ouă, un sfert de ceașcă de lapte, sare, boia de ardei dulce, unt, un sfert de ceașcă de brânză rasă, 4 felii de pâine.

Ce are de făcut copilul? Lasă-l să amestece ouăle și laptele cu o furculița. După ce adaugi puțină sare și boia, îl poți ajută să topească bucățica de unt în tigaie, la foc mediu. Când untul s-a topit, ajută-l să toarne amestecul de ou și lapte, și lasă-l să mestece în tigaie. Când s-a făcut, ia tigaia de pe foc, pune preparatul în farfurie și lasă copilul să adauge deasupra brânză rasă. Dacă este suficient de mare, îl poți lasă să folosească aparatul de prăjit pâinea.

2. Limonadă
Ai nevoie de zahăr (după gust), o ceașca de zeamă de lămâie (6 lămâi), o ceașca de apa.

Ce are de făcut copilul? Lasă-ți copilul să prepare un sirop din apa și zahăr. Dacă este suficient de mare, îl poți ajuta să stoarcă singur sucul de lămâie. Apoi lasă-l să amestece siropul cu zeamă de la lămâi. Puneți la frigider jumătate de oră și limonadă e gata.

3. Suc de fructe ori salată de fructe
Indiferent de suc, metodă de preparare e aceeași.

Ce are de făcut copilul? Dacă e suficient de mare să folosească un cuțit, lasă-l pe el să tăie fructele cu un cuțit potrivit vârstei. Dacă nu le tai tu. Apoi îl poți ajuta să le pună la blender. Lasă să se mărunțească la viteză mare timp de 5-10 minute. La final, mai puteți adaugă miere (sau zahăr) după gust.

4. Pudding de ciocolată
E nevoie de 2 linguri de amidon de porumb, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, puțină sare, o ceașcă de smântâna, 1 ceașcă și un sfert de lapte, 2 ouă mari, o ceașcă și un sfert de ciocolată amăruie rasă, 1 linguriță de extract de vanilie.

Ce are de făcut copilul? După ce ai amestecat într-o tigaie cacao, amidonul, zahărul și sărea, copilul poate adaugă smântâna, laptele și ouăle. Apoi amestecă până când toate ingredientele sunt bine incorporate. Se adaugă fulgii de ciocolată. Pune tigaia pe aragaz, la foc mediu, și lasă-l să mestece încontinuu până când începe să fiarbă. După aproximativ 8 minute, ia tigaia de pe foc și toarnă conținutul într-un bol. Într-un alt bol, lasă-ți copilul să toarne cuburi de gheață și puțină apă. Așează bolul cu pudding, în bolul cu gheață. Lasă copilul să mestece până când preparatul se răcește. La final se adaugă extractul de vanilie. Se acoperă cu un capac de plastic și se lasă la rece timp de 40 de minute.

Distracție plăcută și poftă bună!

Sursa: Sfatulparintilor.ro

Distribuie articolul: