Dacă ai început lupta împotriva celulitei şi ai notat ce ai voie să mănânci şi ce nu, trebuie să treci la următorul pas: să incluzi în “planul tău de război” şi împachetările corporale. Iar aici nu mă refer doar la împachetările făcute la salon, ci şi la cele pe care ţi le poţi face singură, acasă. Ai nevoie de ingrediente simple care să-ţi stimuleze circulaţia la nivel local (cafea, cacao, ardei iute etc.) şi folie alimentară. Împachetări cu zaţ de cafea

Un ingredient minune care te ajută să scapi de celulită este zaţul de cafea. Amestecă zațul de cafea cu uleiul de măsline și argila cosmetică până se formează o pastă. Această pastă o întinzi bine pe acele părți afectate de celulită. Înfăşoară apoi folie alimentară peste zonele în care ai aplicat pasta şi lasă să acţioneze mai multe ore.

Pudră de alge marine

Un alt ajutor vine din partea pudrei de alge marine (pe care o poţi cumpăra din magazinele naturiste). În combinaţie cu zaţul de cafea, aceasta te ajută să scapi de celulită. Tot ce ai de făcut este să amesteci o ceaşcă de zaţ de cafea cu trei linguri de pudră de alge şi un plic de argilă cosmetică. Adaugă ceai verde până când amestecul devine cremos şi poate fi întins pe zonele cu celulită. Înfăşoară apoi folie alimentară peste zonele în care ai aplicat soluţia şi lasă să acţioneze mai multe ore.

Unt de cacao şi shea

Unturile de corp îţi sunt şi ele de ajutor. Foloseşte unt de cacao şi unt de shea nerafinate, masează zonele afectate de celulită, împachetează-le cu folie alimentară şi lasă să acţioneze cât mai mult. Cel mai bine este să nu faci duş mai multe ore pentru a permite substanţelor să acţioneze.
Împachetări cu cremă anticelulitică

Foloseşte o cremă anticelulitică, masează bine şi împachetează zonele cu probleme cu o folie alimentară. Este indicat să stai cât mai mult timp aşa ( cel puţin o oră) pentru a favoriza transpiraţia. Nu face duş în următoarele 6 ore după ce ai îndepărtat folia.

Ardei iute
Dacă vrei să scapi de celulită, ardeiul iute este un real ajutor. Apelează cu încredere la uleiul din ardei iute (pe care îl găseşti în magazinele naturiste). Îl poţi combina cu alte ingrediente despre care ţi-am spus mai sus sau îl poţi folosi doar pe el. Masează zonele afectate şi înfoliază. La fel, trebuie să-l laşi mai multe ore să acţioneze dacă vrei să vezi rezultatele.

sursa: eva.ro 

 

Distribuie articolul: