Cu ocazia aniversării celor 56 de ani ai Televiziunii Publice Moldova 1, artiști de marcă din toată țara au interptretat un imn, compus în exclusivitate cu această ocazie. Nelly Ciobanu, Vitalie Dani, Ana Puica, Pașa Parfeni, Gicu Cimbir, Ricu Voda, Cristina Scarlat, dar și prezentatori sau artiști ai postului public TV au fost prezenți în studioul Moldova 1, înterpretând noul imn în zi de sărbătoare.

Piesa „Moldova 1” a fost compusă de Gicu Cimbir, pe versurile textierei Radmila Popovici-Paraschiv. Alături de artiștii sus-numiți, în interpretarea imnului mai apar interpreti care sunt și prezentatori ai televiziunii publice Evelina Virlan, Mariana Mihailă, dar și prezentatoi ai diferitor emisiuni populare cu care s-au obișnuit telespectatorii: Silvia Cărăuș (DOR), Daniela Babici (Bună Dimineața), Gloria sau regizorul Andrei Luca.

 

Cu această ocazie, pe 30 aprilie, Moldova 1 a lansat emisiuni noi și le-a dedicat pe cele existente sărbătoririi celor 56 de ani de TV în Moldova.

Amintim că anul trecut, atunci când Moldova 1 a împlinit 55 de ani, a fost organizat un concert festiv cu participarea multor generații de prezentatori și artiști, lansați prin intermediul postului public de televiziune.