Tânăra care a suferit un avort în toaleta Institutului Mamei și Copilului spune că a cumpărat preparatul de întrerupere a sarcinii „Medabon” fără prescripție medicală. Un anticoncepțional puternic, medicamentul poate provoca reacţii adverse, cum ar fi sângerări, contracţii uterine sau crampe, greaţă, vărsături, diaree sau febră.

3 săptămâni, 5 ecografii și o sarcină pierdută: Tânăra care a avortat în toaleta maternității a povestit pentru AGORA întreaga istorie

Pentru a afla putem cumpăra „Medabon” fără a avea prescripția medicală la îndemână, echipa AGORA decis să-și încerce norocul în câteva farmacii din Chișinău.

Vezi și: Reacția Institutului Mamei și Copilului la istoria tinerei care ar fi născut în toaleta spitalului: Cei vinovați vor fi sancționați

Tânăra care a suferit un avort în toaleta Institutului Mamei și Copilului a administrat, la indicația medicului, un preparat de întrerupere a sarcinii. Este vorba, portivit ei, de „Medabon”. În prospectul acestuia scrie însă că el poate fi băut doar până la cea de-a 63-a zi de sarcină. Victima acestui caz era deja în a 21-a săptămână de sarcină, adică termenul era aproape dublu. Precizăm că Ministerul Sănătății a pornit o anchetă internă în cazul tinerei care a avortat în toaleta Institutului Mamei și Copilului.

Sursa: Agora.md