Datorită showurilor televizate din Republica Moldova ies la iveală tot mai multe talente. Printre acestea se află și tânărul magician – Ilie Graur. Un baiat care știe să se inspire din tot, dar mai ales din iluzii, mister și magie. Performanțele sale vorbesc de la sine despre succesul lui în acest domeniu.

Trei calități de bază ale lui Ilie Graur sunt:

Puternic, Inspirat și Pasionat. Cu siguranță că mai sunt, dar de bază totuși sunt acestea.

Cine este Ilie Graur?

Ilie Graur este un magician talentat care s-a născut în orașul Cantemir, localitate în care a absolvit școala Mihai Eminescu. După care a decis să absolve Colegiul Industrial Pedagogic, instituție din care a ieșit cu o diplomă de Tehnician-Programator.

Care sunt ocupațiile tale de bază?

Momentan vreau să fac niște cursuri în domeniul artei, vreau să mă perfecționez, vreau să devin mai bun în ceea ce fac acum, adică – Magie.

De la cine ai moștenit/învățat să faci magie?

Magia cred că nu se moștenește, consider totuși că se învață, se practică și i se alocă mult timp pentru a progresa. Încerc să le fac pe toate, având în vedere că am din ce mă inspira. Mi-a rămas o carte despre magie de la părinți din care am început să învăț și să fac magie.

Ce înseamnă pentru tine „magia”?

Pentru mine, „magia” înseamnă în primul rând o artă pe care o ador nespus de mult. Este o artă care nu depinde de succes, ci doar de talent. Trebuie să ai o poziție puternică, tărie de caracter și să poți capta atenția publicului, cu care prin urmare trebuie doar să te joci. Această artă include multe trepte, care odată ce nu vor fi respectate nu-ți vor prinde bine la nimic, prin urmare nici succesul nu-ți va surâde (Zâmbește).

Îți mai aduci aminte care a fost primul tău „truc de magie” pe care l-ai practicat?

Primul truc a fost însușit din acea carte de magie despre care am amintit. Și anume un truc care se face cu două chibrite, trebuie să-l faci pe unul din ele să treacă prin altul cu ajutorul puterii minții. 

Cine te ajută să „progresezi” în magie?

Din moment ce am intrat pe această ușă, dacă pot să-i zic așa, m-am împreietenit cu foarte mulți magicieni, care îmi dau sfaturi și mă ajută în tot ce ține de magie. Dar totuși, în mare parte totul depinde de mine însumi, pentru că un ajutor mai mare decât antrenamentul, nu poate fi în această artă.

La câte proiecte ai participat și care sunt acestea? Cu ce te-ai ales din ele?

Deocamdată am participat la Moldova are talent, proiect în care am fost ales ca fiind unul din semifinaliștii acestui show. Apoi, am mai fost invitat și la câteva emisiuni televizate. Cu ce să mă aleg? Poate cu un pic de popularitate și experiență, cam atât. Am eu așa o impresie că merg pe drumul care-i bun (Râde).

 Care este cel mai mare vis al tău?

Sincer nu prea îmi place să visez, în mare parte îmi pun un scop și încerc să-l ating indiferent de greutățile prin va trebui să le înfrunt.

Ce viitor are magia în RM? Aproximativ câți „adepți” ai acestei arte avem la noi în țară?

În RM nu cred că are un viitor mare, deoarece țărișoara noastră e cam „slăbuță” în ceea ce ține de această direcție, a magiei. Personal cunosc aproximativ vreo 10  magicieni care deja și-au arătat capacitățile în diferite proicte, deși cu siguranță mai sunt dintre cei care vor să devină magicieni. 

În ce profesie te vezi în viitor, are vreo legătură cu magia?

Cu siguranță are legătură cu magia. În viitor vreau să-mi creez o carieră reușită în acest domeniu și tind foarte mult la aceasta, cu multă perseverență – știu că o să-mi reușească.

 

Divulgă-ne o taină a unui truc de magie? 

Inelul:

Se întroduce un elastic în mijlocul unui inel (îl puteți lua de pe degetul spectatorului). Apoi elasticul se apucă de ambele capete cu ambele mâini, în timp ce înclinăm elasticul puțin spre pozitia verticală, inelul se va ridica într-un mod uimitor în sus pe elastic fără a fi atins cu mâina sau cu altceva.
Secretul:
Aveti nevoie de un elastic în forma de linie curba închisă, apoi rupeti-l și obțineți o linie curbă deschisă, întindeți elasticul cu ambele mâini, cu mâina stângă apucați un capăt cu doua degete, iar în mâna dreaptă va rămâne o bucată de capăt care vă va ajuta să creați efectul, cu ajutorul bucății de capăt ascunse după degetul arătător și degetul mare (din mâna dreaptă) relaxând puțin degetele, inelul se va ridica în sus spre mâna stângă. Poate pare un pic complicat, dar exersându-l (acest truc) de vreo câteva ori, cu siguranță o să vă iasă bine.

Sursa foto: arhivă personală

Distribuie articolul: