Tendința moldovencelor de a avea și a purta o ie este una tot mai la modă și tot mai întâlnită. Tradiționale sau stilizate, iile devin un accesoriu care poate fi îmbrăcat, purtat și luat oriunde. Cât de solicitate sunt iile într-un magazin de brand-uri autohtone, dar și ce ie poartă o proprietară de magazin, aflăm chiar de la ea, Angela Baranețchi.

„Sunt la mare căutare iile, sunt și eu la mare căutare de o ie pentru mine. Adevărul este că ciubotarul este fără cizme: cum pun ochiul pe una, imediat mi-o cumpără cineva”, a declarat Angela baranețchi, proprietara salonului Cosânzeana.

Inițiatoarea magazinului de brand-uri autohtone „Cosânzeana” mai spune că în curând va face ii pentru toată familia sa: „Cred că îmi voi face o ie personalizată, mai mult, voi face ii pentru toată familia mea”, a spus Angela, încurajând toată lumea să poarte haine tradiționale sau stilizate, cu elemente specifice neamului nostru.

Alini textil

Precizăm că în cadrul Salonului de modă „Cosânzeana” se pot găsi acum iile create de Alina Bradu, tradiționale sau stilizate, sub formă de bluze sau rochițe. Salonul s-a lansat cu o colecție frumoasă de ii de la Casa Cristea, purtate de femei de la noi, din diverse domenii, care promovează portul tradițional.

Cosinzeana

Alini Textil

Foto: PentruEA

Distribuie articolul: