„Un taur încăpăţânat” – astfel se caracterizează pe sine campionul Moldovei (şi nu numai) la curse de maşini. Viaţa îi este definită de viteză şi multă pasiune, deși îi place să spună că cea mai mare realizare a sa este fiul în vârstă de trei anişori, Nikita. Igor Vrabie este preşedintele Federaţiei Automobilistice din Moldova și omul de afaceri care a reuşit să pună pe roate cultul raliurilor în Moldova. La cei 31 de ani Igor este triplu campion, obţinând locul întâi la „Cupa Independenţei”, iar de la întâi septembrie 2011 este preşedintele Federaţiei Automobilistice din Moldova. Asta, pe lângă activitatea de conducere a Clubului sportiv „Drag Racing”.

„Visul american” împlinit pe tărâmul moldovenesc

Totul a început în copilărie, pe la 12 ani, când a prins gustul sportului. Întâi a început să practice înotul, după care handbal, iar acum aleargă şi face box. La 24 de ani a început aventura sa cu sportul auto, iar inspiraţia a venit o dată cu filmele de la Hollywood. Blockbuster-ul adolescenților rebeli „Fast and Furious” a devenit punct de pornire pentru primele „drag racing” şi curse legale de maşini din Moldova.

„Ca oricare băiat, m-am inspirat din film, mai ales că-mi plac la nebunie maşinile şi pe deasupra mulţi îmi zic că semăn cu actorul din rolul principal, Vin Diesel”, spune Igor. E un sport care, daca nu te ucide, te face mai puternic. O pasiune care implică riscuri, o pasiune periculoasă, care iată, i-a adus faimă.

Absolvent al Universităţii Tehnice din Moldova, Igor s-a lansat în afaceri, pe domeniul studiat. Dar nici pasiunea pentru maşini nu a rămas fără investiţii. Autoservice-ul pe care îl deţine a devenit un loc atractiv, unde taţii îşi aduc copii pentru a face cunoştinţă cu Igor Vrabie. „Fanii mei sunt copiii, în special băieţii, care visează la maşini luxoase şi adrenalină”.

Anul 2010 – bun în carieră, rău în dragoste

După mulțimea de premii obţinute la nivel local şi internaţional, în 2010, după 14 ani de căsnicie, Igor a divorţat. Au fost împreună din clasa a 10-a, s-au căsătorit si au un băieţel pe nume Nikita. Igor spune că în perioada divoţului i-a fost foarte greu şi doar munca l-a ţinut la suprafaţă: „Mecanicii mei m-au scos din starea în care eram, încercau să-mi distragă atenţia, mă trimiteau la concursuri şi astfel m-au ajutat”.

Şi pentru că 14 ani de mariaj nu se pot şterge într-o zi cu buretele, Igor a încercat pe ultima sută de metri să refacă relaţia lor. Astfel, strada Calea Orheiului a fost împânzită de panouri cu poze de familie, în care apăreau toţi trei. „Era exact în campanie electorală, era nostim… vedeam panouri cu Ghimpu, Lupu, apoi eu, Ghimpu, Lupu, eu… A doua zi soţia a dat la divorţ.”

„A căzut ca din pod… a apărut ca un înger”

După un divorţ complicat și un an și mai complicat, iată că într-o zi de toamnă, de ziua oraşului, o întâlneşte pe Ea. Inițial, nici nu o observase. „Am văzut o domniţă îmbrăcată în costum de biker care împărţea fluturaşi, şi atât”, spune Igor.
Dar acea întâlnire din vedere n-a fost să rămână fără continuare. După ceva timp, Igor a participat la o nouă cursă și tot atunci a venit şi surpriza. „Văd cum se aproprie de mine o domnişoară frumoasă, îmi oferă poza ei şi-mi cere un autograf. Când am văzut poza, am căzut jos… foarte sexy! Eu nu sunt ca alţii, când cineva îmi cere un autograf, mă înroşesc pe loc”, zâmbeşte fâsticit Igor.

Ce l-a uimit pe Igor a fost insistenţa fetei, iar după ce a primit autograful, a dispărut. „După ce a plecat, mi-am revenit, de parcă mă lovise ceva, pur şi simplu m-am pierdut. Atunci mi-am dat seama….Doamne, de ce nu am cerut un număr de telefon?”, adaugă Igor. După misterioasa întâlnire a început s-o caute. „Am sunat pe la prieteni, să găsesc un număr de telefon, până la urmă l-am găsit. Când am sunat-o, nu a dorit să ne mai vedem”. Timp de trei săptămâni, Igor, din dorinţa de a o vedea şi de a o convinge, îi trimitea câte 25 de trandafiri în fiecare zi, doar pentru ca Tatiana să accepte o întâlnire cu el.

Aşa a început un nou capitol din viaţa sa. „Tatiana este sufletul meu pereche, a apărut ca un înger. După divorţ mă dezamăgisem în femei, însă mi-am dat seama că nu toate sunt la fel”, mărturiseşte Igor.

„Bărbaţii mă invidiează….că sunt cu Ea”

Acum, spune că întâlnirea cu Tatiana l-a făcut să creadă în dragoste la prima vedere. „Este frumoasă, înţelegătoare, liniştită. Îmi place că a primit o educaţie bună acasă. Apreciez că-şi respectă părinţii şi îmi iubeşte fiul, pe Nikita. Toate astea mă fac să mă simt mândru de ea”, spune Igor.

Recunoaşte că este gelos şi impulsiv, „un taur încăpăţânat, care însă se potoleşte repede”. În carieră este onest şi nu suportă când cineva încercă să trişeze. Cu femeile spune că este gingaş, romantic, fidel şi mărturiseşte că niciodată nu a înşelat. La o femeie nu-i place atunci când îl cicăleşte din nimic şi demonstrează o gelozie nefondată. „Nu-mi place când, de exemplu, suntem într-un local, ne simţim bine şi deodată… „ de ce te uiţi la ea?”, un fel de isterie, gelozie”, spune Igor.

Până acum le are cam pe toate: carieră, bani, un fiu, o iubită. S-ar părea că are tot ce trebuie, însă ar mai fi ceva. „Doar un lucru mai vreau… o fetiţă”, zâmbeşte Igor.

Distribuie articolul: