Ieri, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a fost invitat în studioul Unimedia, unde a relatat cât de binevenite sunt femeile pe arena politică moldovenească, dar și cât de cointeresată este soția sa de acest domeniu. Întrebat de prezentatoarea Elena Robu cum ar arăta Chișinăul în frunte cu o femeie primar, politicianul a răspuns: “Eu cred că și orașul și Guvernul ar arăta foarte bine. Sunt convins că o femeie este mult mai onestă în politică, este mult mai sinceră și este mult mai gospodină decât unii barbați”.

Totodată, preşedintele Partidului Socialiştilor a specificat că femeile trebuie să se implice în politică, iar în acest context a ținut să o menționeze drept exemplu pe Zinaida Greaceanâi.

“Aceasta este nu doar opinia mea, dar și opinia partenerilor de dezvoltare. Ei spuneau că echipa Greceanâi a fost una de succes și profesionistă”, a declarat politicianul.

Cât despre implicarea soției sale Galina în politică, Igor Dodon a declarat că nu dorește ca aceasta să-i urmeze calea. „I-am spus: Galina lasă bărbatul să se ocupe de asta, e prea multă politică în familie. Și chiar am rugat-o când venim acasă nu discutăm despre politică”.

Vezi emisiunea integrală. 

Foto: Captură video www.unimedia.md, www.dodon.md.

 

Distribuie articolul: