La 30 mai 2014, Igor Corman va împlini un an de când de află la cârma Parlamentului Republicii Moldova. Invitat, ieri, la un interviu pentru UNIMEDIA, Igor Corman ne-a mărturisit despre cum s-au schimbat lucrurile în familia Corman, de la accederea sa în funcția de președinte al organului legislativ.

Soția, are și ea ocupațiile ei și este bine ca toți să fie ocupați. Atunci, poate mai puțin se observă lipsa unui membru al familiei. Băiatul cel mic este, de asemenea activ. Merge la Școala Muzicală și cântă la pian. Deja de un an, s-a implicat în proiecte de caritate, iar în tabăra de vară se va ocupa cu același lucru. Dar oricum, se simte lipsa. Eu încerc măcar duminica, o jumătate de zi, să fim împreună, să mergem la plimbări, pentru că ne plac plimbările în toate parcurile din Chișinău, pe care le schimbăm pe rând. Iar aceste plimbări sunt bune, pentru că te plimbi, dar și comunici, ceea ce este un lucru important. Oricum, trebuie să găsim timp pentru familie.”

Întrebat fiind despre cum se simte în permanenta supraveghere a Serviciului Pază de Stat, Igor Corman a spus: ”În ultimul timp, m-am obișnuit, dar mi-a fost mai greu la început. Acum, agenții de pază mi-au devenit și mai familiari, nu mă deranjează, dar și păstrează distanța, ca să nu ne deranjeze pe noi, ca familie.

Amintim că soția Președintelui Parlamentului RM, Galina Corman, este surprinsă mai rar în public, la Chișinău, deoarece și-a susținut teza de doctor la Universitatea Liberă din Berlin. A început această cercetare pe când Igor Corman se afla în misiune diplomatică la Berlin. Al doilea fecior al familiei Corman atudiază la Facultatea de Drept de la Humboldt. din Berlin.

Recent, cuplul au fost surprins, de către Antonița Fonari, la un eveniment artistic, desfășurat la Chișinău:


Foto: moldova-kulturverein.de, Arhiva Personală

Distribuie articolul: