După ce a făcut furori în Germania, unde a luat un premiu pentru debut la FIPRESCI – Festivalul de la Cottbus, pelicula „La limita de jos a cerului” a fost premiat aseară, la gala premiilor GOPO din București, cu două trofee. Astfel, regizorul și scenaristul Igor Cobîleanschi aduce în Basarabia primele dinstincții pentru pelicula sa, obținute în spațiul românesc.

Igor Cobîleanschi a obținut statueta pentru cel mai bun lungmetraj de debut, iar operatorului basarabean Oleg Mutu i-a fost acordat premiul pentru cea mai bună imagine, pentru acelaşi film. Lungmetrajul „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobîleanski, a primit cele mai multe nominalizări – 13, la ediţia de anul acesta a premiilor Gopo, notează Ziarul Național.

 Igor Cobîleanschi

La începutul evenimentului, Igor Cobîleanschi nu a crezut că va câștiga vreun premiu. „Nicio statuetă. Sunt absolut convins, niciuna. E o chestie probabil și de zone de amiciție, și de coproducție, de producţie. Noi venim dintr-un alt spațiu și, probabil, dacă s-ar fi desfășurat acest eveniment la Chișinău, erau toate ale noastre. S-ar putea totuși unul, dar e ok așa”, a declarat Igor Cobîleanski pentru mediafax.ro.

Gala Premiilor Gopo a ajuns anul acesta la a opta ediție și este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc. “La limita de jos a cerului” a avut premiera mondială în vara lui 2013, în competiția East of the West a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și a fost selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia și la Festivalul Internațional de Film “Molodist” de la Kiev.

Distribuie articolul: