Puțini designeri din lume se simt ca „peștii în apă” cu ceea ce fac, iar Natalia Burlacenco face parte inevitabil din această frumoasă categorie. Și-a creat un brand vestimentar de articole unice abia acum 7 luni, iar azi se poate lăuda cu o mulțime de clienți fericiți, printre care și familiile micilor vedete Eva Timush sau Angelina Polikarpova. 

Am fost curioși să cunoaștem mai bine designerul autohton care își „strigă” mesajele interioare prin inscripțiile de pe tricouri și am descoperit o antreprenoare de succes, un model și o femeie extrardinară!


Natalia, există atâtea femei care îți admiră succesul și vor să te cunoască mai mult, în calitate de designer vestimentar. Când și în ce context ai început să cochetezi cu moda?

Nu pretind la titlul de designer cu majusculă, pentru că activitatea mea a început abia acum 7 luni. În prezent, pot spune doar că sunt un om care pur și simplu face ceea ce îi aduce cea mai mare plăcere a vieții: creez articole vestimentare unicat.

Sunt legată de modă încă din fragedă copilărie, când participam la toate concursurile posibile de Miss. Îmi schimbam hainele de 4 ori pe zi și petreceam o mulțime de timp în oglindă, desenam haine și coseam haine pentru păpuși. Atunci când am mai crescut, am început să cos haine pentru mine, pentru că prin magazine nu prea găseam lucruri pe plac.

Altfel vorbind, toată viața am visat să creez articole vestimentare. Le creez și acum cu tot sufletul și din toată imaginația și puterile. E vocația vieții mele și mă strădui ca în fiecare zi să adaug ideal creațiilor mele. Temelia BURLESKA a fost pusă în noiembrie 2015, era destul de răcoare, de aceea am început prin a vinde costume călduroase, rochii casual și tricouri cu imprimeuri și inscripții provocatoare.

13230121_1282493791812877_1088626831828075089_n

Ești autoarea unui brand, denumirea căruia trădează îndrăzneala și experimentele vestimentare. Ce mesaj comunică lumii „Burleska”?

Denumirea acestui brand ocupă un loc aparte în inima mea. Adevărul e că încă acum câțiva ani un prieten mă numea Natasha Burleska. Am moștenit de la tata un nume frumos, Burlacenko, asociat și cu un curent artistic –  burlesque, care trădează în primul rând stare de spirit. E un simbol al lipsei de complexe, al dragostei de sine și față de lume, al frumuseții și armoniei interioare, care poate aprinde în orice moment focul pasiunii.

Burlescul e frumusețea trădată și în exterior, e un sinonim al stilului, chic-ului, estetismului și manierelor.

vila-drago-332

Povestește-ne despre politica de materie primă pe care o aplici în confecționarea articolelor, inclusiv a body-urilor pentru antrenamente.

Hainele se cos în țară, folosind materiale pur ecologice, de calitate înaltă. Pentru mine contează foarte mult calitatea, de aceea verific eu însămi producția fiecărui articol și vreau ca fiecare client să rămână mulțumit pe măsură.

Care e profilul clientei care alege să poarte hainele tale? E vorba neapărat de femeile tinere, cu forme suple, care vor să se diferențieze de restul?

Articolele mele sunt adresate oricui! Creez hăinuțe pentru nou-născuți și pentru adolescenți; pentru mămici și tătici. Cele mai populare sunt comenzile de familie, în stil asemănător: un trend actual. Copiii adoră să le semene părinților, de aceea sunt foarte fericiți să poarte haine identice cu ale lor.

Pentru mine, o tânără în stil #BURLESKA ascunde o personalitate dinamică și încrezătoare. Este unicală, în stilul său. E stilată, curajoasă, ambițioasă, gata să lanseze un apel către societate și e lipsită de asemănări cu altcineva. Burleska girl înseamnă estetism, maniere, unicitate și carismă.

vila-drago-467

Un loc aparte în colecțiile tale îl ocupă tricourile cu mesaje personalizate. De unde se inspiră de obicei hashtag-urile imprimate și cum crezi că pot schimba aprecierea de sine a femeilor?

Inspirația nu are reguli și nici rețete. Eu mă inspir din viață, zi de zi. Ador să citesc și să ascult muzică, anume de aici îmi vin și denumirile inscripțiilor și imaginile; anume atunci se activizează fantezia. Atunci când rezultatul muncii tale este zâmbetul zilnic al clientului, ședințe foto interesante, întâlniri cu oameni irepetabili și faci ceea ce îți place, ce poate fi mai bine? Important este să nu aștepți, ci să te apuci de muncit chiar în secunda asta!

Trebuie să recunoaștem că la capitolul vestimentație, concurența crește cu fiecare an în țara noastră. Care e formula succesului afacerii tale?

Concurența te motivează să faci de fiecare dată mai bine ceea ce faci deja. Din acest motiv mă bucur că în Moldova există atâția designeri tineri, care muncesc și creează. Asta mă face doar mai bună, mai puternică. Trebuie să nu stai pe loc, ci să te miști înainte și să faci mai bună nu doar lumea, ci și propria persoană.

Am înțeles de mult timp ce înseamnă să-ți alegi propria cale: unde se află inima ta, acolo se află și drumul. Secretul constă în a practica o activitate care te scoate din minți de plăcere. Formula succesului e extrem de simplă: să-ți iubești munca până la stadiul de „fluturi în stomac” și, în fiecare dimineață când te trezești, să înțelegi pentru ce trăiești.

Trebuie să nu lenevești, să muncești pe rupte și să ai o abordare mai simplă. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

vila-drago-216

E greu să fii și creatoare de modă, și model în același timp?

Mi-am creat afacerea pornind de la 40 de tricouri și nu am investitori sau alte surse de venit. Îmi dezvolt marca din propriile puteri și venituri, iar în asta mă ajută foarte mult profilul economic studiat la ASEM (licență în Business și Administrarea Afacerilor și masterat în Marketing). De aceea, ador să elaborez reclame și postări pe rețele sociale, să mă ocup de buget, să fac statistici și așa mai departe.

În ceea ce privește activitatea de model, e ceea cu ce mă identific. Ador să pozez și să realizez eu însămi fotografii reușite. Planific pentru vară o prezentare de modă, iar în scurt timp veți afla detalii.

vila-drago-397

Se apropie sezonul bikini. Ce articole vestimentare de plajă sunt actuale în acest sezon?

Primăvara și vara sunt anotimpurile mele preferate. Natura renaște, iar Soarele înfrumusețează lumea. În acest sezon, am pregătit o întreagă colecție de articole de plajă, destinată sezonului bikini. Am inclus în colecție rochii din șifon, costume cu pantaloni din șifon fin ca briza de mare. Am inclus și costume de baie cu imprimeuri și inscripții exclusive. Unele dintre articole sunt cu adevărat exclusive și cel mai probabil că nu se vor mai repeta, pentru că sunt eu însămi o admiratoare a hainelor unicale. Propun, de asemenea, rochii din tricotaj, tricouri de culori intense și costume de baie.

vila-drago-517

Povestește-ne despre garderoba Nataliei Burlacenco. Există style icon-uri pe care le admiri și de la care te inspiri?

Am o garderobă foarte mare, în care pot fi găsite nu doar articole clasice, ci și casual. Ador să combin stiluri diferite. Îmi e întotdeauna comod să asortez rochiile cocktail cu câte o pereche de converși. Ador pălăriile, chipiurile și accesoriile pentru păr, dar și mai bine mă simt în hainele cotidiene, pe care le cos.

Nu am avut niciodată un ideal al stilului și frumuseții. Îmi creez singură stilul și regulile. Desigur, pentru a fi la curent cu actualitatea fashion, urmăresc așa-zisele it girls, vedetele de top și fotomodelele, așa înțeleg care e cererea din industria modei și frumuseții.

vila-drago-257

Ce ai dori să se schimbe în „street-style-ul” regăsit pe străzile din Chișinău, dar și în întreaga țară?

Desigur, aș vrea să-mi regăsesc pe străzi articolele unicale, să le dăruiesc oamenilor câte o picătură de suflet și stil. De asemenea, mi-aș dori ca tinerele să se simtă confortabil, să fie stilate și irepetabile, pentru că sunt Burleska girls.

Ești o femeie extreme de atrăgătoare. Împărtășește-ne secretul tău beauty!

Secretul frumuseții mele este sufletul frumos, inima sinceră și bunătatea. La toate astea mai ajută și somnul. 🙂

Îți mulțumim pentru acest interviu sincer. Succes la pregătirea prezentării de modă!

vila-drago-404

Foto: Burleska