E frig deja, iar lunile de iarnă se anunță destul de reci. Cea mai mare dorință este să-ți fie cald în casă, iar facturile la căldură să nu îți zdruncine prea tare bugetul. Ca să nu tremuri în casă de frig şi cu toate astea să plăteşti o avere în fiecare lună, trebuie să ştii câteva mici trucuri ce te vor ajuta să previi pierderile de căldură şi să menţii o temperatură plăcută în casă, în ciuda frigului de afară.

Folie de aluminiu
Pentru a nu pierde căldură prin perete, aşază folie de aluminiu în spatele caloriferelor, în special al celor care sunt aşezate pe un perete exterior. Folia va reflecta căldura înapoi în cameră, în loc să se „scurgă” prin perete în exterior.

Draperii groase
Foloseşte draperii din material textil gros pentru ferestrele către exterior. Vei opri astfel aerul rece să pătrundă şi pe cel cald să iasă. Dar este foarte iportant să nu acoperi caloriferele cu draperii, în cazul în care sunt aşezate sub ferestre.

caldut

Distribuie căldura
Plasează o poliţă din lemn deasupra caloriferului în cazul în care acesta este aşezat sub fereastră. Căldura va fi difuzată în lateral, în loc să urce spre zona geamului şi apoi să iasă. Aerul cald se va distribui astfel pe orizontală, încălzind eficient camera.

Nu aşeza mobila lângă calorifere
Vei bloca astfel fluxul de căldura, iar camera se va încălzi mult mai greu. Lasă un spaţiu de cel puţin un metru şi jumătate distanţă între calorifer şi orice alt obiect de mobilier.

Acoperă podelele
Ai renunţat la covoare? Este cazul să le redescoperi, dacă vrei să-ţi fie mai cald în iarna asta. Pierderea de căldură prin podea, dacă aceasta nu este izolată, poate ajunge până la 10%. Pe lângă efectul de menţinere a temperaturii, covoarele sporesc confortul personal, oferindu-ţi senzaţia că este mai cald.

Încălzeşte local
În loc să creşti temperatura în toată locuinţa, foloseşte un dispozitiv portabil pentru încălzit precum radiator, aerotermă sau calorifer electric în camera în care petreci cel mai mult timp. Consumul de energie va fi mult mai mic decât dacă vei ridica temperatura în toată casa.

Sursa: Expresspress.ro

Distribuie articolul: