Se crede că decorarea ouălor de Paști este în mod implicit o activitate doar pentru adulți și de cele mai multe ori plictisitoare. Încercăm să ne racordăm timpurilor, modernității și să avem o sărbătoare de Paște contemporană și haioasă. Pentru acest lucru putem implica în încondeierea ouălor toată familia. Încă un set de idei haioase pentru a decora ouăle pascale. Dacă decorarea ouălor este ceva care a devenit mai mult decât plictisitor, sau dacă o faci din obligație și conform tradiției, te învităm să sfidezi regulile de această dată. Poate că acesta este anul în care Paștele va fi mai amuzant ca niciodată grație ouălor de pe masă.

Ouă curcubeu
Se toarnă niște vopsea acrilică pe o farfurie, iar cu degetul mare în vopsea, tamponați bine și aplicați pe ou. După uscarea vopselei, adăugă unele floricele suplimentare cu un marker. Deasemenea un pic de glazură sau sirop de porumb servește ca lipici pentru niște ouă încărcate cu bulbi colorați de zahăr sau celebra ploiță pe care o presărăm pe cozonac.
La capitolul colorit mai avem o opțiune. Când ouăle fierte tari sunt încă fierbinți, le colorezi cu crioane în culori pastelate sau cu griful de la creion. Creionul se va topi și se amestecă împreună cu alte culori!

 

 

Ouă cu miros de fructe
Cu o strecurătoare, un pic de oțet și coloranți alimentari, puteți face cu ușurință unele modele dulci care vă vor aminti cu plăcere de anii ’60. Spectrul de culori naturale vă permite multe. Există în comerț coloranți cu nuanțe de fructe-mirositoare. De obicei e necesar doar să scufundaţi ouăle într-un recipient care e umplut cu apă doar 2/3 pahar și are un pachet de asemenea vopsea. Nu uitați de sticker-ele special concepute pentru ouăle de Paște, dar și de autocolantele cu imagini atât de diverse.

 

 

Ouă cu personalitate
Pentru ouă de Paște pistruiate se toarnă niște vopsea acrilică pe o foaie de hârtie de ceară și cu o periuță de dinți veche muiată în vopsea se stropesc ouăle deja colorate. Puteți să le lăsați și albe, iar petele să fie de pe mai multe culori. Culoare galbenă a ouălor de Paște poate să vă aducă multe zâmbete în casă. Folosiși un marker pentru a adăuga emoții multe și personalitate bucuriilor de pe masa de sărbătoare.

 

 

Ouă cu buline
Cui nu-i plac bulinele? Să știți că ele sunt și un mare instrument de decorare a ouălor. Tot de ce ai nevoie este o pânză tăiată care se rulează pe ou, după care se aplică vopseaua. Concept similar celui de mai sus se poate aplica și cu folie de aluminiu. Pliați pe ou folie cu anumite secțiuni decupate. Apoi ungeți stratul de folie cu vopsea, și înfășurați ușor ou în ea. Pentru buline strălucitoare se amestecă pe puncte niște clei cu praf de sclipici. Puteți desena punctele regulat sau haotic.

 

 

Ouă Angry Birds
Știi jocul? Dacă ești fan al fenomenului Angry Birds, poate e timpul pentru a încondeia ouă Angry. Ai nevoie de acuarelă sau guaș, pensule și puțină îndemnnare.

Distribuie articolul: