Tu și jumătatea ta nu vă doriți o nuntă în stil clasic și v-ați propus să ieșiți din tipare? Visați la o petrecere originală, poate chiar picantă, pe care să o pomenească toată lumea? Nimic mai simplu – câteva idei năstrușnice, pe care le veți aplica în practică, vă garantează o nuntă de zile mari. La nunţile moldovenilor, surprizele pentru oaspeți se asociază cu: invitarea unui interpret de muzică uşoară sau populară, care cântă timp de o oră; dansul unei şatre țigănești sau organizarea unui mini-show cu focuri de artificii şi oferirea micilor cadouri invitaţilor, de regulă bomboane. Însă ce-ar fi dacă „v-ați face puţin de cap” şi le veți arăta celor dragi că mariajul nu înseamnă să deveniți oameni „serioşi” peste noapte, ci că puteți rămâne același cuplu de îndrăgostiți, care știu „să facă nebunii”, chiar dacă v-ați pus verighetele pe degete?

În continuare găsiți câteva idei năstruşnice pe care le-am admirat, în calitate de invitată, la diferite nunţi moldovenești.

Ţinutele deosebite – orice mireasă e frumoasă, dar numai unele dintre ele știu să surprindă prin ținuta lor. Dacă și tu vrei să ieşi în evidenţă prin rochia pe care o vei purta, atunci poți alege ceva care să fure privirile tuturor. O mireasă îndrăzneață va alege o rochie scurtă şi neapărat bufantă, cu o lungime până deasupra genunchilor (lasă braţele libere şi vezi ce lungime este potrivită corpului tău).

Dacă ești adepta stilului extravagant, atunci o rochie care îți lasă spatele descoperit va avea un efect instantaneu asupra celor din jur. În ceea ce ţine de culoare, poţi alege una aprinsă sau electrică şi să o combini frumos cu albul pur, crem sau champagne.

Gândeşte-te la nişte decoraţiuni, cum ar fi bulinele, dungile, imprimeurile florale sau carourile. Vestimentaţia mirelui combin-o neapărat cu a ta. Răsuflecă-i mânecile cămaşei albe, iar vesta galbenă-electric combin-o cu crinolina ta foarte stufoasă şi galbenă.
La ceremonia religioasă purtaţi ţinute clasice, iar la petrecere schimbaţi-vă hainele – cu siguranță îi veți surprinde pe invitați.

Jurământul – nu este o practică des întâlnită la noi, însă dacă veți decide să faceți schimb de jurăminte o să vă asigurați, pe viaţă, cu cele mai adevărate şi sincere cuvinte de dragoste. Acestea nu vor rămâne doar în inimile voastre, dar și în arhiva de amintiri a familiei. Un alt avantaj al acestui ritual este că îi veți emoționa, până la lacrimi, pe oaspeții voștri (cel puțin pe unii din ei).
Nu uitați să vorbiţi din timp cu funcționarul care va înregistra căsătoria, să vă rezerveze câteva minute în timpul discursului său, ca să vă juraţi iubire infinită.

Muzica. Evident, de la nicio nuntă nu lipsește muzica tradiţională populară cu hore, sârbe și doine. Dar ca să dai mai multă culoare evenimentului poți avea grijă ca la nunta ta să se cânte la harpă, saxofon sau trompetă. Aceste melodii pot fi fredonate în timpul aperitivului, în sălile restaurantului, unde oaspeţii se recreează în timpul sărbătorii, sau la sfârşitul nunţii, când mesenii gustă din tortul miresei.

O alternativă la finele petrecerii, ar fi organizarea unei discoteci timp de o oră, cu un DJ adevărat. Tinerii, cu siguranță, vor „devasta” ringul de dans și o să vă aprecize gestul că nu aţi uitat și de preferinţele lor.

Decoraţiuni gustoase. Cu siguranță îi veţi impresiona pe invitaţi cu o cascadă de şampanie de unde ei se vor servi, după prima felicitare a mirilor. Platourile cu fructe decorative, decupate în cele mai interesante forme, care pot fi servite în timpul aperitivului, vor surprinde nu doar copiii. La fel şi cascadele de ciocolată albă şi neagră, vor constitui un doping delicios pentru fructe sau alte dulciuri. O amintire plăcută vor lăsa şi sculpturile de gheaţă în formă de inimi, fluturi sau cele care îl imită pe Cupidon, sau chipurile mirilor.

Dansul mirilor. Este deja un trend ca primul dans al mirilor să nu fie neapărat un vals. Dar și mixtul de stiluri de dans sau dansul „haios” nu mai surprinde pe nimeni. Eu vă recomand să încercaţi dansul pasiunii – tangoul. Este un prilej bun să vă schimbaţi ţinutele în unele mai lejere; mireasa nu va uita să își pună în valoare buzele cu o nuanţă de roşu aprins, mirele apucă un trandafir purpuriu în dinţi şi… cântă acordeonul!

Tortul miresei. Am avut surpriza plăcută să văd la o nuntă cum tortul miresei este „asamblat pe loc”. De fapt, este un joc, un fel de puzzle pentru invitaţi. Domnişoarele de onoare, copiii, toţi doritorii, își aduc aportul la „montarea” tortului. Blatul de bază, fructele, decoraţiunile, cremele și marțipanul se aduc din timp, iar până la sfârşitul nunţii, el este asamblat de către invitaţi, sub atenţia cofetarului, ori după o instrucţiune, asemenea unor jocuri Constructor Lego. Efectul este uimitor – datorită curiozităţii, invitaţii rămân până la urmă să guste din tortul pe care l-au „construit” chiar ei.

Cadourile pentru invitați. Întrucât bomboanele oferite sunt mâncate, cu timpul invitaţii uită această mică atenție de la nunta voastră. Ce ar fi să le oferiţi tuturor câte un calendar personalizat? Angajaţi o persoană responsabilă care să facă acest lucru. Și cum la noi se obișnuiește ca fiecare pereche invitată să facă o poză cu mirii şi/sau naşii, profitaţi de acest lucru.

Pe un calendar puteți imprima pe verso câte o fotografie, apoi laminaţi-le. Persoana angajată poate face acest lucru chiar şi într-o oră după ce oaspeții s-au aşezat să guste din bucate. La sfârşitul petrecerii, rugaţi vorniceii și domnișoarele de onoare să distribuie micile cadouri.

Piscina şi costumul de baie a mirilor. Dacă în curtea localului unde aveți petrecerea se află și un bazin de înot, profitaţi de el. Cereţi-le tinerilor, și nu numai, ca la nunta voastră să-şi aducă şi costumele de baie. La sfârşitul petrecerii, când toţi sunt obosiţi, piscina este soluţia ideală pe timp de vară. Mireasa își poate procura un costum de baie alb, care poate fi dintr-o singură piesă, cu o fustiţă în alungire, mirelui îi va fi mai simplu în alegerea costumului – unul negru sau alb – va fi perfect.

În timpul sărbătorii puteți să vă bucurați ochii cu niște lumânări aprinse, care să plutească pe apa din piscină. Nu uitați, însă, să le scoateți înainte de a sări în bazin. Efectuaţi, în grup, o săritură în apă şi veseliţi-vă la maxim. În acelaşi timp aveţi ocazia să faceţi și o sesiune foto excepţională.

Iar mirii și miresele e bine să ţină minte: cu o astfel de atitudine nonconformistă, fiecare zi e sărbătoare pentru voi!

 

Distribuie articolul: