Părul vopsit necesită pe durata verii cea mai atentă îngrijire. Protejează-ți culoarea pe durata întregului sezon, amintindu-ți mereu să urmezi aceste câteva trucuri simple: Culoarea părului poate fi intens afectată de razele solare, așa că nu uită să folosește un ulei cu factor de protecție UVA/UVB de fiecare data când ieși din casă și mai ales atunci când știi că urmează să te expui pentru perioade îndelungate în bătaia soarelui.

Dacă clorul din apa de piscină ți-a modificat nuanța părului, folosește produse speciale pentru a-ți readuce podoaba capilară la culoarea dorită. Există diverse produse pe bază de spumă sau gel, formulate special pentru corectarea culorii. Ele sunt concepute pentru a corecta blondul „de piscină” și irizațiile roșiatice apărute în părul șaten sau brunet.

Spăla-te cu un șampon special conceput pentru părul vopsit. Acesta îți va proteja culoarea și te asigură că aceasta durează un timp cât mai îndelungat.

Evită o schimbare dramatică în culoarea părului pe durată verii. Clorul, sarea din apa mării și expunerea excesiva la soare pot modifică vizibil culoarea vopselei.

Nu exagera cu folosirea aparatelor de styling. Părul tău și culoarea lui sunt și așa agresate de căldura soarelui, apa mării și cea a piscinei. Folosește placă de păr sau ondulatorul maxim o dată pe săptămâna și nu uita să aplici un strat de loțiune sau spray sau ulei protector. În rest, aranjează-ți părul cu ajutorul uscătorului de păr setat pe cea mai joasă treaptă de căldură, sau lasă-l pur și simplu să se usuce natural, pentru un efect ultra-sexy.

Evită să îți speli părul cu șampon de fiecare dată când ieși de la piscină sau din mare, pentru a-ți proteja culoarea. Clătește-l bine de tot pentru a scăpa de orice urmă de impurități și, la nevoie, folosește doar un strop de balsam pe vârfuri pentru a-l rehidrata.

Sursa: Fashionavecpassion.ro