Copleșiți de tone de emoții și de grija ca totul să iasă bine, mulți miri nu reușesc să capete un respiro în timpul nunții. De aceea, dacă ești printre apropiații lor și vrei să le aduci un zâmbet involuntar și sincer în ziua cea mare, poți să le pregătești o surpriză. Iată care sunt cele mai sigure idei, care nu dau greș:
Cele mai frumoase surprize care pot fi făcute mirilor nu sunt neapărat cele mai scumpe, ci cele mai impresionante. Sunt acele surprize care le sunt pe plac, îi emoţionează sau îi distrează.

Album de fotografii impresionant
Un album cu poze, dar şi cu suficient loc lăsat pentru alte viitoare poze, poate reprezenta o amintire de excepţie şi poate fi făcut cadou atât de cei mai buni prieteni, cât şi de colegi, părinţi sau naşi.

Însă realizarea acestuia se face din timp. Iată pașii principali: cu câteva săptămâni înainte de eveniment, începeți să colectați poze cu ei – fie de la o petrecere, din vacanță la munte sau la mare, de pe băncile şcolii, poze care surprind anumite momente frumoase din viaţă. Acel gen de amintiri care stârnesc un zâmbet sincer şi totodată îți dau un fior.

Mai mult ca sigur că, de-a lungul timpului în care aţi interacţionat, fie la serviciu, fie în facultate sau liceu, fie ca prieteni apropiaţi ori ca părinţi, cândva aţi făcut unele poze pe care mirii nu le au. Ideea este să aveți cât mai multe poze inedite sau demult uitate. Cu astfel de poze puteţi realiza un album superb, eventual cu o descriere sugestivă pentru fiecare poză.

Dansul, în loc de sau împreună cu „pauze muzicale”
Dansatorii invitaţi cu program special nu mai sunt demult o surpriză, nu? Totuși, puteți miza în continuare pe ei, datorită varietății stilurilor și pasiunii tradiționale a moldovenilor pentru joc.

Un dans şi o atmosferă creată de dansatori profesionişti vor crea pentru miri un moment de respiro în mijlocul distracţiei de la nuntă, pentru care vă vor fi recunoscători. În același timp, se păstrează și atmosfera de spectacol și petrecere.

Tipul dansului poate fi ales în funcţie de gustul mirilor, dar şi de tema nunţii. Va fi un moment ce va atrage toţi invitaţii în jurul ringului şi va lăsa în urmă zeci de comentarii și exclamaţii. Iar dacă aveți noroc de nuntași mai curajoși, poate urma și o competiție informală.

Maşină de epocă, în loc de limuzină
În multe cazuri, astăzi mirii ajung la biserică ori la restaurant cu limuzina. Este foarte elegantă şi conferă un lux deosebit mirilor, însă mai multă distincție aduce o maşină de epocă.

Pe lângă faptul că sunt rare, mașinile de epocă oferă și o plimbare distractivă – atât pentru miri, cât și pentru prieteni și rude. Și sigur vor face deliciul trecătorilor pe stradă, mai ales dacă mașina este una decapotabilă.

Le puteţi face cadou mirilor închirierea unei maşini retro – deocamdată, prețurile sunt comparabile cu cele pentru limuzine. Totuși, oferta din Chișinău nu este atât de mare pentru astfel de mașini, așa că și aici trebuie să vă programați din timp.

Lampioane zburătoare, în locul focului de artificii
Focurile de artificii fac senzaţie, dar sunetul și mirosul specific de ars, care vin la pachet, nu sunt întotdeauna plăcute. 

Mult mai romantic, dar și fără bătăi de cap în ziua nunţii este folosirea lampioanelor zburătoare. Aceste lampioane le puteţi lansa fie în timpul recepţiei, fie în locul artificiilor sau într-un moment special pe care doriţi în felul acesta să-l faceţi de neuitat pentru miri. 

Lampioanele zburătoare se ridică uşor de la sol şi crează o atmosferă magică, ajungând să se vadă ulterior precum nişte stele mişcătoare pe cerul negru al nopţii.

O idee bună este să le faceţi o surpriză aduncându-i (eventual, fără să vadă) în mijlocul lampioanelor gata de lansare. Ringul de dans în aer liber sau o platformă asemănătoare pot servi drept loc ideal, iar mirii pot dansa primul lor dans în atmosfera lampioanelor zburătoare.

Distribuie articolul: