Vine 1 martie, iar tu trebuie să-ți surprinzi prietenii cu apropiații cu surprize ingenioase? Noi te ajutăm cu multe idei colorate și îndrăznețe. Mai mult, unele dintre acestea le poți aplica cu succes și de 8 Martie pentru sora, mama sau prietena dragă. 

1. Mărțișoare haioase

Se poartă de către copii, dar le poate pune în piept cu ușurință și un copil mai în vârstă, mai cu seamă că sunt colorate și ne înveselesc.

mărtisoare haioase

2. Mărțișoare – cârlige de rufe pictate

Sunt ușor de realizat și îți poți implica în procesul de creație chiar și copiii sau nepoțeii. Vor fi încântați să te ajute.

cârlige

3. Mărțișoare cu lingurițe pictate

Asemenea accesorii sunt mai degrabă preferate ca și bibelouri, însă originalitatea lor va fi cu siguranță apreciată. Pictura murală de pe lingurițe poate fi realizată și de tine, însă dacă nu vrei să riști, apelează la un artizan.

lingurita

4. Pandative mărțișor

Se găsesc și în comerț, însă le poți cumpăra albe sau transparente și colora acasă, după bunul plac.

pandative

5. Brățări mărțișor

Tehnica de împletire a acestor brățări nu este complicată, și dacă totuși te depășește, atunci găsești cu ușurință pe la artizani asemenea opere, iar luna martie poate fi doar un început pentru ca să le porți la mână anul întreg.

bratarabratara

6. Broșe alb-roșu

Cele mai stilate mărțișoare, potrivite oricărei ținute vor fi broșele. 

brose

7. Cercei cu poze din reviste

Ideali pentru 8 martie, cerceii pot fi confecționați cu poze din reviste, decupate. Nu vă îngrijorați dacă sunt diferite, prin asta vor și atrage.

cercei

8. Coronițe

Mai sunt la modă și anul acesta, iar martie îți oferă ocazia să le confecționezi din flori alb-roșii.

coronite

9. Papioane alb-roșu

Poți găsi și în comerț anumite modele, însă fantezia artizanilor handmade nu te va dezamăgi. Le poți purta ca un papion clasic sau ca pe o broșă.

papion

10. Mărțișoare Buburuze

Dacă vrei o notă copilărească pentru darul tău, optează pentru buburuze. Realizate din lut polimeric, ele vor fi și un accesoriu potrivit pentru primăvară-vară.

buburuze

Foto: Facebook/Revista JOY

Distribuie articolul: