Dacă eşti într-o relaţie ce durează de ani de zile, probabil că nu mai ştii ce să-i dăruieşti iubitului, iar dacă recent te-ai îndrăgostit, acesta este momentul să-ţi surprinzi jumătatea cu ceva nou, care să-i arate cât de ingenioasă poți fi.
Ziua îndrăgostiţilor este momentul perfect pentru a trăi clipe romantice, pentru a-ţi da frâu liber emoţiilor ori, de ce nu, pentru a-ţi face de cap.
Iată câteva idei interesante pentru a-ţi surprinde iubitul/iubita:

1. Scrie-i o scrisoare de dragoste. Una adevărată, cu cerneală pe hârtie. Știu, nu e un cadou propriu-zis, dar este opțiunea perfectă ca să-i mărturiseşti toate sentimentele pe care le ai – ori să i le reaminteşti. Poţi să scrii despre emoţiile trăite vreodată împreună, să-i reaminteşti (cu detalii!) prima voastră întâlnire sau să-i mărturiseşti un secret micuţ de dragoste (la o adică, poţi să-l inventezi).
De asemenea, poţi să-i faci o listă care să se intituleze: „10 motive pentru care te iubesc”, ori „X-sprezece (poate fi orice număr important pentru voi) motive de ce vreau să fiu cu tine”, sau „Lista dorinţelor pe care vreau să le îndeplinim împreună”, etc.

Aspectul scrisorii ţine doar de fantezia ta. Indiferent dacă ai redactat o scrisoare de 2 pagini sau una de numai câteva fraze, personalizeaz-o. Colorează, decupează şi fă un colaj, lipeşte o inimă, niște flori, amprenta buzelor tale… Imprimă scrisoarea pe o foaie roz, mov sau chiar roşie, și desigur parfumeaz-o. Nu uita să te lași dus(ă) de val și să te distrezi: la sigur, destinatarul va simţi că ai pus tot sufletul pentru a face scrisoarea neobişnuită.

2. Ia în consideraţie hobby-ul lui. În cazul bărbaților, sportul e cvasi-universal. Dacă iubitul tău practică un gen de sport, e fan al vreunei echipe anume sau pur și simplu privește meciuri la televizor, comentând generos, atunci profită de ocazie şi fă-i un cadou tematic!
Pentru că nu se așteaptă să fii atât de atentă cu sportul, numaidecât îl vei surprinde. Cumpără-i o mănuşă de box, niște piese de şah sau table cu un design neobişnuit, o pereche de patine, un fular sau un maiou cu echipa lui preferată, un rucsac pentru călătorii…
În cel mai rău caz, pentru cei care în mod excepțional nu au legătură cu sportul, există întotdeauna varianta unei enciclopedii cu ilustraţii cu bere!

3. Cadouri clasice sunt cele romantice. Alege o fotografie (cu tine sau cu voi amândoi), dar ai grijă să fie cea mai reuşită. Imprimă poza pe un maiou, cană sau CD, pe o copertă a unei agende sau caiet, crează un abţibild pentru laptop sau telefonul mobil, un tapet pentru o cameră, un puzzle de orice dimensiune îți place.
O variațiune interesantă – și utilă – ar fi calendarul, pentru care ai nevoie de 13 poze: una pentru coperta acestuia, celelate pentru fiecare lună al anului. În aceelaşi timp, poţi evidenția cu un stilou roşu (eventual, în formă de inimioare) toate datele importante pentru voi doi pe parcursul întregului an.

4. Adu-i aminte de copilărie.
Toţi bărbaţii rămân copii în adâncul sufletului, de aceea indiferent de vârsta lui, se va lăuda găştii că i-ai făcut un cadou pe care și l-a dorit, dar nu l-a avut în copilărie.
La modul ideal, acesta ar trebui să fie un elicopter cu telecomandă (dimensiunea acestuia depinde de mărimea portofelului tău), o maşină de o marcă luxoasă în miniatură, o corabie puzzle 3D (de dorit să fie cel puţin din lemn sau chiar din metal, nu-l lua în râs cu unul din plastic sau hârtie).
Cadouri ceva mai ieftine ar fi: un joystick pentru jocuri video sau chiar toată versiune unui joc video, cum ar fi Pro Evolution Soccer.

Vezi și: Ce-și doresc femeile de 14 februarie și ce e interzis să le dăruiești!

5. Fii şmecheră. Optează pentru un cadou pe care să-l foloseşti şi tu. Poţi alege nişte suporturi pentru lumânări pe placul tău sau o sticlă de vin mai scump, pe care să-l savuraţi numai voi doi într-o atmosferă intimă. Alternativ, poţi cumpăra un joc pentru întrega gaşcă: un set de Poker, Monopoly, Loto, Scrabble, etc.

6. Gravează. Orice i-ai oferi – brăţară, pandativ, lănţişor, inel, brichetă, insignă, stilou, ramă – gravează numele tău sau orice frază de genul: „Te ador”, „Te iubesc”, „Mereu a ta, …”.

7. Surprize plăcute întreaga zi de Sfântul Valentin. Lasă-i mesaje şi bileţele oriunde crezi că i-ar fi plăcut să le găsească. Scrie-i un mesaj incitant dis-de-dimineaţă pe oglinda din baie cu rujul tău roşu, pune-i bileţele cu mesaje provocatoare sub farfuria lui de la masă, în buzunarul de la sacou, în servietă sau chiar portmoneu. Îl vei intriga pentru toată ziua și se va grăbi să ajungă cât mai repede la tine.

8. Cină romantică cu after-party. Dacă nu prea ai chef să găteşti, atunci ocupă-te de „desertul” cinei. Propune-i să gătiţi împreună o cină romantică, să o petreceţi, să strângeţi masa tot împreună, iar desertul oferă-i-l într-un mod cât mai spectaculos: frişcă, ciocolată sau miere… direct de pe tine.

9. Lasă-l fără cuvinte. Poți găsi în magazine o varietate mare de lenjerie intimă sau costume erotice. Optează pentru o variantă în care nu te-a mai văzut, fie un corset, o bustieră, un costum Teddy, baby-doll sau niște accesorii din vinil ori piele. Apropie-te de el acoperită doar de un trenci (eventual, blană, pentru cine are gustul decadenței) şi lasă-l să descopere surpriza. Sau oferă-i un dans „ca- n filme”.

10. Cel mai scump cadou eşti Tu.
Iubeşte-l şi vei fi iubită!

În cazul în care el nu ştie ce cadou să-ţi ofere, mai bine spune-i ce vrei, decât să te trezești dezamăgită, cu ceva ce nu-ți place. Dacă nu poţi sau nu vrei să-i spui direct, scrie o listă a lucrurilor care pot să te facă fericită şi intituleaz-o exact aşa cum am menţionat. Enumeră vreo 20 de lucruri pe care ţi le-ai dorit (desigur, în limita posibilităţilor) şi înmânează-i-o personal sau las-o la vedere (lângă calculator, pe perete sau în agenda lui). Din 20 de lucruri, cel puţin unul ţi-l va dărui, iar tu îţi vei atinge scopul.

Happy Valentine’s Day!

Distribuie articolul: