Mai e puțin până servim din miel și cozonac și până începe, oficial, mica vacanță de Paști. Copiii au o săptămână liberă, iar între cele două sărbători religioase mai e și 9 mai – motive în plus să te gândești la o vacanță pe cinste în toiul primăverii. Iată câteva idei!

Vacanța cu familia
Dacă sărbătoarea Paștelui este una pe care îți place să o petreci în familie, atunci profită de vacanță pentru a sta cât mai mult cu ai tăi. Mergi la părinți, dă-le o mână de ajutor, că doar e primăvară. Nu uita de ritualurile de sfințire a merindelor înainte de Paște, spălatul cu ouă din dimineața Paștelui, toate o să-ți amintească de copilărie. Reuniunile de familie, chiar dacă au tendința să fie obositoare, sunt un prilej de bucurie.

Escapadă în străinătate
Pentru câteva zile, sau chiar pentru o săptămână, mica vacanță poate fi foarte binevenită pentru o escapadă în afara țării. Poți alege Grecia, și anume insula Confu. Acolo, procesiunile legate de sărbătoarea Paștelui sunt foarte speciale. Sărbătoarea este ca un festival în care se îmbină armonios diverse componente ale credinței ortodoxe cu ceremonii păgâne. Toate procesiunile sunt însoțite de muzica fanfarelor de pe insulă. Ai putea încerca și nişte destinații care au la activ marea sau un lac bun de scăldat.

Turismul prin țară
Nu te tentează meleagurile străine? Atunci poate că ai vrea să evadezi din cotidian, hoinărind de-a lungul și de-a latul țării. Ofertele cu case de vacanță amenajate în stil rustic cresc și la noi, poți alege destinații clasice și cunoscute, cum ar fi Orheiul Vechi, Saharna, Peștera Emil Racoviță sau una dintre rezervațiile naturale din țară, Cetatea Sorocii ori Mănăstirea Hâncu. Orice ai alege, vei descoperi în Moldova locuri nemaipomenite care merită valorificate, iar această mică vacanță este o bună oportunitate.

O alegere potrivită şi un Paşte Fericit alături de cei dragi!

Foto: illux.ro, firstminute.ro, informator.md