Frumusețea este o noțiune relativă, iar dacă vom călători dintr-o țară în alta, vom înțelege cât de mult diferă aceeași realitate în diferite culturi! Ritualurile de frumusețe pe care le veți descoperi mai jos sunt, pe cât de stranii, pe atât de adevărate. Oricât ar părea de fantastice, ele încă mai există.

Dantură asimetrică. Dacă în Occident se promovează intens dinții albi, drepți și strălucitori, în Japonia veți întâlni ritualul yaeba, care, în traducere, înseamnă „dinte cu formă incorectă”. Este un antonim al tradiției din Occident. Bărbații consideră că această formă a dinților se asociază cu tinerețea femeii. Stomatologii japonezi îți pot crea o astfel de dantură contra unui preț de 400 de dolari.

foto: cvltnation.com

foto: cvltnation.com

Gâtul alungit. Este un etalon al frumuseții în unele triburi din Myanmar și Thailanda de Nord. Fetițele își alungesc gâtul încă din copilărie cu ajutorul unor inele metalice. Pentru un gât mai lung, femeia își adaugă, periodic, câteva inele.

Tatuajele faciale ale bărbaților. Tā moko sunt tatuajele răspândite în Noua Zeelandă. Cu cât mai tare e bărbatul din tribul Māori, cu atât fața sa este mai tatuată. Tatuajul semnifică maturizarea bărbatului.

foto: tattoo-trends.net

foto: tattoo-trends.net

Picioarele lotus. Reprezintă o tradiție seculară în rândul femeilor din China. Pentru a obține niște tălpi minuscule, femeia trebuie să și le lege cu niște cârpe speciale. Procedura este dureroasă, dar și mai dureros este mersul cu picioarele legate. Existe chinezoaice vârstnice care mai repetă acest ritual și în prezent.

Cicatrici pe suprafața corpului. Atât femeile, cât și bărbații unor triburi din Etiopia își lasă cicatrici pe corp cu diferite scopuri: fie pentru noroc, fie pentru victorie. Cicatricile sunt lăsate cu ajutorul cuțitelor și a sticlelor. Rănile sunt colorate cu un pigment întunecat, pentru a obține efectul de tatuaj.

foto: viaggi.nanopress.it

foto: viaggi.nanopress.it

Obezitatea. Este percepută ca un ideal al frumuseții în Mauritania. Pentru ca femeia să se îngrașe din copilărie, aceasta este hrănită forțat cu circa 16 000 de calorii. Frumusețea este considerată a fi mai importantă decât sănătatea. Tinerele ajung să cântărească până la 200 de kilograme și să se îmbolnăvească de diabet și afecțiuni cardiovasculare.

foto: womanistworld.com

foto: womanistworld.com

Plasturii chirurgicali. Iranul este centrul mondial al rinoplastiei. În goana după standardele europene de înfrumusețare, femeile din Iran sunt gata să suporte orice tip de operație estetică. Chiar dacă nu și-au făcut operații, unele femei poartă intenționat plasturii chirurgicali.

foto: whereismydoctor.com

foto: whereismydoctor.com

Femeia-păpușă, subcultura japoneză Gal sau „punk glamour”. Unele tinere din Japonia își vopsesc părul și unghiile foarte intens, inspirându-se de la obiceiurile din Occident. Adolescentele mai au obiceiul să-și înălbească  fața și să poarte foarte mult roz.

foto: tofugu.com

foto: tofugu.com

Găurile mari în urechi. Sunt considerate a fi idealuri de frumusețe în special în triburile din sudul Kenyei și în nordul Tanzaniei. Cu cât femeia are o gaură mai mare în urechi, cu atât este considerată a fi mai frumoasă și mai înțeleaptă.

foto: en.wikipedia.org

foto: en.wikipedia.org

Ținutele multicolore. Sunt caracteristice femeilor din India. Aparținând diferitor caste, acestea se îmbracă în diferite nuanțe se sari. Își mai fac peircing în nas și își vopsesc mâinile cu henna. Nu uită nici de podoaba bindi, din frunte.

foto: indianfashiontrend.com

foto: indianfashiontrend.com

Buze foarte întinse și proeminente. Sunt caracteristice triburilor din Etiopia. Femeile își lărgesc buzele cu discuri metalice sau din argilă, pentru a fi mai atrăgătoare. Ele nu pot, în schimb, să se sărute cu astfel de buze.

foto: ghafla.co.ke

foto: ghafla.co.ke

Înălbirea pielii. Este răspândită pe larg în Asia. Un interes sporit pentru pielea albă se regăsește în Thailanda. Procedurile nu costă prea scump, însă le îmbolnăvesc pe femei de afecțiuni ale pielii și ale rinichilor.

foto: ezyhealth.com

foto: ezyhealth.com

 

Distribuie articolul: