Francoise Hardy este una din cele mai emblematice franțuzoaice a tuturor timpurilor. Este icoana stilului anilor 60, autoarea și interpreta a celor mai tandre și romantice piese. Ea a frânt multe inimi cu frumusețea ei și le încălzea prin cântec. Astăzi interpreta împlinește frumoasa vârstă de 73 de ani, iar noi ne amintim de stilul ei legendar.

Cariera Francoisei a pornit când tatăl ei i-a dăruit prima ei chitară, în vârsta de 17 ani a participat la un concurs de talente în urma cărui a lansat prima piesă. A devenit cu adevărat cunoscută după lansarea cântecului „Tous Les Garçons et Les Filles”, (Toți băieții și fetele) care a fost multiplicat în peste două milioane de exemplare și vândut în toată Europa.

Francoise Hardy 1

Vezi și: Celebrități aproape dezbrăcate, care au făcut istorie în lumea fashion (Foto)

Cu toate că interpreta nu consideră această piesă una marcantă, este greu de imaginat un om care nu ar fi cântat vreodată versurile: „Toate fetele și băieții/ Se plimbă pe străzi câte doi,/ Ei toți știu ce este dragostea,/ Doar eu merg singură,/ Un suflet pierdut,/ Când și pe strada mea va răsări soarele?”.

Francoise Hardy

Unul din cei mai aprigi susținători ai ei a fost Bob Dylan, care a refuzat să cânte la un concert până nu o salută pe Francoise, tot el a dedicat pentru ea poezii, dar și un cântec de dragoste. În anii 1960 interpreta s-a căsătorit cu cântărețul Jacques Dutronc cu care este căsătorită până în prezent cu toate că locuiesc în orașe diferite.

Vezi și: Frumusețe împărătească! Ce secrete beauty ascund legendele feminine ale Familiilor Regale

Francoise Hardy

Stilul nemaipomenit al lui Francoise Hardy este repetat în nenumărate rânduri de femei din toate colțurile lumii, de atunci și până în prezent. Cu toate că în 1980 şi-a tuns părul, a rămas fidelă bretonului lung ce îl poartă mereu despărțit în două părți. Imaginile tinerei Francoise vor rămâne pe veci în inimile admiratorilor, iar acest breton des și săgețile negre desenate pe ochi, la sigur vor inspira încă multe fashioniste.