În perioada caniculară e destul de dificil să renunți la cel mai gustos deliciu răcoritor. Totuși, mulțimea de calorii și de zahăr trimite înghețata pe lista interdicțiilor tuturor care vor să slăbească, iar pe ceilalți dietologii îi previn că grăsimile folosite sunt adesea nocive. Există însă și alte deserturi cu care te poți răsfăța pe timp de vară, scrie shape.com. Iaurtul congelat
Înghețata are mult mai multe calorii și grăsimi decât iaurtul. Îl poți mânca în cantități duble, pentru că oricum nu reușește să depășească caloriile înghețatei. Avantajul iaurtului este că-l poți prepara în condiții casnice folosind câteva ingrediente naturale, precum lapte, smântână, zahăr, ouă şi arome, boabe de vanilie.

În condiții casnice îți poți prepara iaurt cu ciocolată și compot de pere; iaurt cu cremă de lămâie; iaurt cu sirop de trandafiri, iaurt cu nuci și miere sau iaurt degresat. Dă frâu imaginației și alege oricare alte combinații  de ingrediente și fă-ți un iaurt personalizat după propriul tău gust. Iaurtul se face din lapte și din ferment lactic. Fără amidon sau gelatină. Iaurtul obtinut este mai ieftin și mult mai sănătos.

Vă propunem rețeta unui iaurt cu ciocolată și compot de pere:

Aveți nevoie de: 850 ml de lapte integral; un iaurt natural extra; 3 linguri de lapte praf; 2 pere; 2 linguri de apă; 1 lingură de miere; 100 g ciocolata rasă;

Mod de preparare:
Decojiți perele și tăiați-le bucăți mici.Puneți-le pe foc cu cele două linguri de apă și lăsați-le să fiarbă pănă se înmoaie. Adăugați mierea și amestecați ușor. Striviți bucățile cu o furculiță. Lăsați compotul să se răcească. Puneți câte o lingură de compot în fiecare borcan. Amestecați laptele cu iaurtul și cu laptele praf. Vărsați acest amestec peste compot. Puneți borcanele în iaurtieră. Presărați ciocolata peste iaurt când serviți.

Desertul este gata! Savurați!

 

Distribuie articolul: