Se spune că uneori gesturile tale valorează mai mult decât o mie de cuvinte, iar limbajul corpului îți poate oferi multe indicii despre persoana cu care vorbești.

Contactul cu ochii

Dacă eviți să privești în ochii celui cu care vorbești sau îți muți privirea destul de des, acest gest îi poate transmite partenerului de conversție fie că ești o persoană nesigură pe ea, fie că ai ceva de ascuns sau chiar minți.

Zâmbetul

Un zâmbet cald denotă prietenie, încredere în sine sau faptul că ești o persoană optimistă. Pe de altă parte, un zâmbet forțat te poate exclude dintr-o conversație, deoarece oamenii vor avea impresie că vrei să pari ceea ce nu ești, și că de fapt ești o persoană falsă.

Înclinatul capului

Uneori, chiar fără să-ți dai seama ai tendința să aprobi sau să dezaprobi ce auzi doar printr-o mișcare a capului. Ai grijă ca aceste gesturi să fie în concordanță cu ceea ce spui, în caz contrar va fi ciudat pentru interlocutorul tău să te audă spunând un lucru, în timp ce gesturile tale dau cu totul altceva de înțeles.

Mâinile și picioarele încrucișate

Poate fi primul semn că partenerul tău de conversație este pe picior de plecare și că dorește să încheiați convorbirea. Totodată, poți adopta aceste gesturi atunci când vrei să-i transmiți unei persoane că nu vrei să te apropii prea mult de ea.

Frecatul mâinilor

Este un semn de anticipare, folosit în general când aștepți cu nerăbdare să se întâmple un anumit lucru.

Jucatul cu părul

Persoana din fața ta se joacă cu o șuviță de păr? Este cazul să schimbi subiectul de conversație întrucât este extrem de plictisitor. Mai poate fi un indiciu de incertitudine sau de nesiguranță.

Sursa: www.clickfemei.ro

Distribuie articolul: