Pe 26 septembrie a avut loc lansarea oficială a proiectului „Împreună putem învinge cancerul!”. La evenimentul de lansare au fost prezenți membrii APL- ului local din s. Isacova, r. Orhei, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Orhei, un reprezentant al Ministerului Sănătății, Muncii și asistență socială, reprezentanți mass-media, medicii Hospice Angelus dar și persoanele implicate nemijlocit în buna desfășurare a proiectului: Galina Tomaș - nutritionist, Elena Mocrii- fotograf, Laura Grigore - jurnalist, Natalia Carafizi- medic, Diana Bradu - psiholog, Diana Gutium – asistent social.

Proiectul propus are la bază normele și standardele Fundației Filantropice Medico-Sociale „Hospice Angelus Moldova” privind implicarea persoanelor diagnosticate cu cancer în viața socială și promovarea drepturilor acestora. Această idee de proiect a apărut din necesitatea și dorința potențialilor noștri beneficiari. Remarcăm faptul că până în prezent, în Republica Moldova nu s-a implementat un astfel de proiect.

Este o necesitate stringentă de acoperire a domeniului social. Aceasta este motivația de a crea o platformă de advocacy în cadrul Centrului de Îngrijire Paliativă din satul Isacova, raionul Orhei,  unde vor fi organizate sesiuni de consiliere atât pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cât și pentru familiile acestora. În cadrul acestor sesiuni, ei vor beneficia de: ședințe de consiliere psihologică pentru a rezista șocului suferit la diagnosticare și tratamentului; întâlniri cu cadre medicale și un nutriționist ce oferă noutăți în domeniu și o dietă adecvată; ore de comunicare  între beneficiari și activități culturale.

poza

Lansarea oficială a proiectului va avea loc pe data de 26 septembrie, ora 11.00 la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus” din s. Isacova, Orhei.

În urma proiectului, ne propunem: informarea și consilierea psihologică a unui grup de 50 persoane (25 diagnosticate cu cancer și 25 rude ale acestora) care vor fi implicate direct de la începutul proiectului până la sfârșitul acestuia; crearea unui profil pe o rețea de socializare pentru promovarea platformei plus informarea celor interesanți de acest subiect și ajutarea acestor persoane să se reintegreze mai ușor în societate.

Proiectul „Împreună vom învinge cancerul!” este unicul de acest gen și suntem siguri că toate persoanele care vor beneficia de el se vor bucura de un rezultat imediat dar și de unul de lungă durată.

Notă: Acest articol este posibil datorită  ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Fundatiei Hospice Angelus și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.