Și timpul de afară, și data din calendar predispun la dispoziție mai melancolică în timp ce ne amintim de zilele de vară călduroase, pline de soare și distracție. Dar să știți că și toamna are avantaje, de care ar trebui să ne bucurăm poate și mai mult decât petreceri sau plaje. 

Vara este minunată, dar nu cred că multor oameni le place să doarmă pe temperaturi de peste 30 grade, sau să transpire continuu trei luni la rând.

Toamna însă, este acea tranziție care dintr-o stare de fericire văratică ne transferă într-o altă fericire – cea a sărbătorilor de iarnă.

Iar din motiv că anotimpul durează relativ puțin, am decis să-ți oferim câteva motive din care te vei bucura de faptul că e toamnă peste geam.

1. Ai mai multe opțini vestimentare

Foto: wheretoget.it

Foto: wheretoget.it

Din doar câteva pulovere și două perechi de blugi, poți alcătui mai multe ținute. Ia o cămașă sau un tricou de vară și combin-o cu o jachetă. Poți accentua ușor cele mai bune părți ale corpului tău, în timp ce le acoperi, fără a te supune supraîncălzirii și traspirației excesive, pe altele.

2. Te simți confortabil tot timpul

Foto: lillyannas.files.wordpress.com

Foto: lillyannas.files.wordpress.com

Odată cu rândurile de haine, vine și senzația de confort și căldură pe timpul rece de toamnă. Ești mai încrezută pe sine atunci când te simți confortabil.

3. Nu mai trebuie să te epilezi atât de des

Foto: baroudeurs.cc

Foto: baroudeurs.cc

Firele de păr de pe picioare vor fi acoperite de pantaloni sau colanți mai groși, astfel avem un motiv în plus să ne bucurăm de toamnă, mai ales acele dintre noi care sunt împotriva oricărui fel de epilare sau nu au timp să o facă.

4. Poți savura din plin cafeaua sau ceaiul FIERBINTE

Foto: popsugar-assets.com

Foto: popsugar-assets.com

Tot ce îți doreai cel mai mult pe timp de vară era o băutură rece, cu gheață, pentru a te răcori, iar ceaiul sau cafeaua fierbinte devenea o adevărată încercare, mai ales atunci când erai în grabă și nu aveai timp să aștepți până se răcorește băutura. Acum diminețile tale vor începe frumos și armonios cu băutura fierbinte care te va încălzi de dimineață, oferindu-ți și dispoziția bună pentru întreaga zi.

5. Nu mai transpiri atât de mult

Foto: ccci.pt

Foto: ccci.pt

Nu există om căruia să-i placă starea de transpirație. E bine atunci când te afli în sala de sport sau sauna, dar nu și la serviciu sau cu prietenii în oraș. Toamna e perfectă din acest considerent.

6. Ești liberă să stai acasă seara

Foto: travelground.com

Foto: travelground.com

Dacă vara era aproape o crimă să stai seara în casă, toamna ai libertatea să o faci atât cât îți dorești. Acum nu mai trebuie să te scuzi că nu vrei să ieși în oraș. Seara e destul de rece, și e probabil nici să nu ai atâtea invitații în oraș, așa cum era vara. Stai liniștită acasă, cu ceașca de ceai preferat, învelită în plapuma pufoasă și savurează acea carte pe care îți doreai s-o citești încă de vara trecută.

7. Realizează-ți planurile și atinge-ți scopurile

Odată cu sezonul estival s-au epuizat și vacanțele, acum poți reveni la acele planuri de lungă durată pe care le vei realiza. Nu mai trebuie să contramandezi întâlniri de afaceri, toți au revenit la serviciu și sunt gata de noi realizări.

8. Ai o ocazie unică să te simți copil din nou

Foto: thecubiclechick.com

Foto: thecubiclechick.com

Între căderea frunzeor și perioada ploioasă este o pauză foarte scurtă de timp, în care te poți juca în mormanele cu frunze aurii. Revino în copilărie și relaxează-te, jucându-te printre frunzele căzute de pe copaci.

9. Se apropie sărbătorile de iarnă 

Odată cu scăderea temperaturilor, atmosfera sărbătorilor de iarnă devine tot mai intensă și mai ușor perceptibilă. Toamna ai timp să te gândești la cadouri, amenajări și planuri pentru petreceri.

SURSA

Distribuie articolul: