Dacă a venit iarna cu frigul, oare trebuie să stăm doar în casă cu bebelușul? Pentru o dezvoltare armonioasă a copilului de orice vârstă, aerul curat și soarele sunt foarte necesare. Am observat familii care în timpul iernii țin copilul doar în casă, fără să îl scoată afară la aer, săptămâni și chiar luni de zile, de teamă să nu ” răcească”.

 

Este o atutudine greșită! Un bebeluș scos frecvent la aer curat este mai rezistent la infecții, are o imunitate mai bună, crește mai bine și se vindecă mai ușor. Bebelușul care este scos la aer curat frecvent, chiar și iarna, doarme mai bine și mai liniștit, mănâncă mai bine și este vioi. Bebelușii născuți la termen pot fi scoși la plimbare în cărucior iarna după 4-6 saptamani, iar în cazul prematurilor după vârsta de de 8-10 săptămâni.

 

 

Unele mămici consideră că plimbarea cu bebelușul pe timpul iernii poate fi o adevarată bătaie de cap, deoarece trebuie să îl îmbraci mult mai gros, să fii mult mai atentă la haine și că bebelușului nu-i place să treacă de la caldura din casă la frigul de afară.

Un bebeluș cu cât este mai mic, cu atât este mai dificil pentru el să își regleze temperatura corpului așa cum fac adulții, astfel încât trebuie să protejați cât mai bine copilul pentru a nu simți frigul. Protejarea copilului de frig nu se face doar prin îmbrăcarea cu haine cât mai groase, ci cu haine de calitate care izolează cât mai bine.  De exemplu la exterior folosiți o salopetă impermeabilă la vânt, iar direct pe piele o lenjerie preferabil de bumbac, moale. 

Frigul afectează în primul rând extremitățile bebelușului: mâinile și picioarele sunt mai sensibile și trebuie mai bine protejate. Am văzut cu toții că nasul, bărbia, urechile și obrajii devin roșii la frig. De fapt, frigul determină vasoconstricție, deci scade cantitatea de sânge de la nivelul extremităților.

 

 

Dacă doriți să vă plimbați cu bebelușul afară cu căruciorul și iarna, atunci când ești în căutare de carucioare copii, trebuie să iei în calcul și acest aspect, și trebuie să cauți un cărucior cu acoperiș care să îl protejeze de ploaie, zăpadă și vânt. Pentru plimbările iarna în cărucior este importantă husa pentru picioare ce vine în dotarea standard la unele cărucioare copii.

 

Sursa:  www.mamicamea.ro

Foto:  www.articolecopii.ro, bebinobox.ro

Distribuie articolul: