Meşterii populari şi-au pus pe tarabe rezultatele muncii lor, nu au lipsit iile pentru toate vârstele și atmosfera a avut un miros ameţitor de bucate tradiţionale, de la plăcinte până la frigărui. Așa s-a petrecut și a doua zi a festivalului tradițiilor naționale.

Şi a doua zi a festivalului IA MANIA din acest an a  fost plină de tradiţii şi voie bună. Oameni din toate colţurile ţării s-au grăbit să facă parte din această lume a portului popular, a tradiţiilor culinare şi a muzici autohtone.

Meşterii populari şi-au pus pe tarabe rezultatele muncii lor, astfel încât vizitatorii să-şi poată lua acasă câte ceva din tradiţiile neamului nostru.  Bineînţeles că nu au putut lipsi nici iile pentru toate vârstele şi mărimile, iar atmosfera a avut un miros ameţitor de bucate tradiţionale, de la plăcinte până la frigărui.

În cadrul festivalului, Nata Albot şi-a prezentat cartea cu reţete culinare „Moldova din bucătăria mamei mele”, așa cum ne-a făgăduit. Nata ne-a mai spus că va urma un al doilea volum, pentru că mama ei mai are multe rețete de împărtășit.

Cartea include 92 de reţete, partajate pe 13 capitole.

Tradiţiile naţionale au inspirat şi câţiva designeri vestimentari să participe la festival, în cadrul unui concurs, numit sugestiv  „Mândria.”

Festivalul IA MANIA este organizat  de „Klumea” şi se află în acest an la a treia ediţie.

 

Distribuie articolul: