Sloganul „Tinerele de azi, liderele de mâine” al “LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy” a fost auzit duminică, 14 octombrie și la Comrat. În timpul evenimentului, participantele au avut oportunitatea să interacționeze cu Liliana Palihovici, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Arikova, rectorul Universităţii de Stat din Comrat, președintele Asociaţiei “Alianţa Eficienţa Energetică şi Regenerabile”, Tatiana Lujanscaia şi Nighina Azizov, asistent de proiect în prima ediţie şi totodată una din iniţiatoarele proiectului. Liliana Palihovici, în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului RM, dar şi de Ambasadoare LeaderSHE a ţinut să le felicite pe cele 21 de participante proaspăt selectate în proiect „Sunteți norocoase că acest proiect a ajuns la Comrat. Prin această inițiativă veți avansa în dezvoltarea personală și, în același timp, veți dezvolta proiecte și programe pentru regiunea voastră”.

La rândul său, rectorul Universităţii de Stat din Comrat, Zinaida Arikova şi-a arătat tot sprijinul şi disponibilitatea în vederea susţinerii proiectului LeaderSHE la Comrat. În continuare, Nighina Azizov le-a povestit tinerelor participante despre etapele şi importanţa acestui proiect. Totodată, ea a ţinut să precizeze că succesul primei ediţii a proiectului a determinat ca acesta să se extindă şi la Comrat.

În premieră Ambasadoare LeaderSHE a devenit femeia de afaceri, Tatiana Lujanscaia. Ea le-a vorbit participantelor despre propriul exemplu de liderism feminin şi despre utilizarea eficientă a energiei regenerabile, transmiţându-le totodată şi o nouă cantitate de energie sufletească și motivație, lăsându-le profund impresionate de perseverența și fermitatea caracterului său.

Astfel, odată lansat la nivel național “LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy” promite a fi un proiect inovativ şi memorabil pentru 50 de tinere din Republica Moldova.

Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO “CAAP”cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democrație din resursele acordate de Guvernul SUA.

   

Distribuie articolul: