Clubul de dans sportiv “Codreanca” a marcat, recent, 40 de ani de la înființare. Acesta este cel mai mare club de dans sportiv din lume, potrivit Moldova 1. Cu această ocazie, 600 de dansatori s-au reunit pe scena Palatului Naţional, duminică, 14 aprilie, pentru un master class. Concertul aniversar a adunat mai multe generații de dansatori. Profesorii de dans, sportivii dansatori, părinții și iubitorii dansului sportiv de calitate marchează 40 de ani de la înfiinţarea clubului de dans sportiv “Codreanca”, care a dus faima Republicii Moldova în toată lumea. Ieri seara, scena Palatului Național a fost invadată de 600, dintre cei 1000 de dansatori din diferite generații și categorii de vârstă ale clubului. Codreanca a fost felicitată și de înalți demnitari de stat.

La concert au fost prezenți doi dintre foștii președinți ai Republicii Moldova, Petru Lucinschi și Vladimir Voronin. În sală mai era prezent și maestrul Eugen Doga, pe creația căruia sportivii de la “Codreanca” dansează frecvent. Dansatorii au prezentat mai multe dansuri care le-au adus succes, dar și altele, în premieră. Costumele de scenă pentru formație, dar și individual, sunt cusute doar la comandă.

 

Artiști precum Nelly Ciobanu, Ion Suruceanu, Olga Ciolacu și alții, au cântat în concertul aniversar, exprimându-și admirația și respectul pentru acest club. Maeștrii de dans Svetlana și Petru Guzun, fondatorii clubului “Codreanca”, s-au arătat mândri de elevii lor și de nenumăratele succese pe care le obțin aceștia doar prin multă muncă.

Prima medalie, “Codreanca” a obţinut-o în 1974, la doar un an de la înfiinţare, la concursul internaţional din Eupatoria, unde au luat parte doar copiii. De atunci și până astăzi, “Codreanca” a devenit de 11 ori campioană europeană şi de opt ori campioană mondială, mergând în turnee pe toate continentele. „Codreanca” a atins şi un record mondial, fiind cel mai mare club de dans din lume. Ansamblul numără, în prezent, peste o mie de membri.

Foto: Dumitru Goncear, Adevarul.md

Distribuie articolul: