“Challenger” este o oportunitate pentru tineri de a forma deprinderi de comunicare și de a dezvolta gândirea strategică și critică prin implicarea într-un exercițiu practic ce va aduce în scurt timp rezultate vizibile. Programul inițiat de Institutul Național Democratic din SUA, Reprezentanța în Moldova (NDI) demarează procesul de selectare a participanților. Află cum poți deveni și tu membru al proiectului.

Dacă ai între 20 și 30 de ani, vrei să înveți cum să rezolvi problemele semenilor tăi, să gândești logic, să formulezi argumente și să prezințe elocvent poziția lor, dacă ai sau nu experiență în astfel de programe, dacă ești membru de partid sau voluntar, ești încurajat să participi la programul “Challenger”. Doritorii trebuie să aplice la proiect până la 9 februarie, ora 17.00.

 challenger

Participanții vor lucra în echipe și vor identifica o problemă prin chestionarea persoanelor dintr-o anumită regiune; vor elabora o strategie și un plan de acțiuni pentru a pune în discuție acea problemă (prin comunicare cu persoanele și instituțiile cu putere de decizie), iar prin mobilizarea comunității, vor face pași spre rezolvare. Ulterior, tinerii vor participa la o școală de vară de dezbateri. Cei mai buni participanți vor fi selectați pentru un program avansat și intens de policy-making și debate, în perioda septembrie – decembrie, 2014.

 Challenger

Fiecare echipă va fi ghidată pe parcursul activității sale de un mentor. Formatorii fac parte din sistemul instituțional al NDI. Filosofia de instruire a NDI se bazează pe două principii: conținutul, care trebuiesă fie clar și imediat util și metoda, care trebuie să implice participanții și să aducă rezultate. Programul “Challenger” este organizat de către Institutul Național Democratic din SUA, reprezentanța în Moldova (NDI). 

Distribuie articolul: