Hrișca este familiară fiecărei gospodine. Este un produs ieftin, găsit în dulapurile din fiecare casă. În ciuda distribuției pe scară largă a acestui produs, cunoaștem doar câteva feluri simple de mâncare gătită cu hrișcă. Cu toate acestea, ea poate fi numită un ingredient universal, pentru că se potrivește bine cu ciupercile și carnea.

Vei fi surprinsă, dar din acest produs poți găti biscuiți, dar și clătite . TakProsto.cc prezintă 5 rețete originale cu hrișcă. Acestea ar trebui să fie preluate de fiecare gospodină.

1. Pârjoale din hrișcă cu brânză

Ingrediente: 250 gr brânză, 200 gr hrișcă mărunțită, 2 ouă, 2 pahare cu lapte, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de unt.

Mod de preparare: amestecă brânza cu jumătate din zahărul pregătit și cu un ou, dacă masa a ieșit uscată, adaugă puțină smântână. Fierbe laptele, adaugă untul și praful de hrișcă și fierbe la foc mic, până hrișca va fi gata. După ce răcorești puțin acest terci, adaugă oul și zahărul rămas. Din acest amestec formează mici buzunare pentru brânza pe care o vei acoperi cu terciul de hrișcă. Gătește pârjoalele la abur și servește-le cu smântână.

Foto: takprosto.cc

Foto: takprosto.cc

2. Biscuiți dietetici

Ingrediente: 150 ml chefir, 1 lingură de miere, o linguriță cu ulei de măsline, 1 lingură cu pesmeți, 2 mere, 1 pahar cu hrișcă

Mod de preparare: Mărunțește hrișca. Curăță merele de coajă și rade-le.  Amestecă hrișca mărunțită, uleiul de măsline, mierea , chefirul și pesmeții. Ar trebui să îți iasă un aluat elastic. dacă e prea uscat, mai adaugă chefir. Formează din aluat bile pe care mai apoi le turtești cu mâna. Pune-le la cuptor timp de 1 oră la temperatura de 150 grade.

Foto: takprosto.cc

Foto: takprosto.cc

3. Pui umplut cu ciuperci și hrișcă

Ingrediente: un pui, un pahar cu hrișcă, 200 gr ciuperci albe, o ceapă, un morcov, 2-3 căței de usturoi, condimente, ulei, sare.

Mod de preparare: spală bine puiul, usucă-l și freacă carnea cu condimentele pregătite, usturoiul mărunțit și sarea. Pune carnea la frigider pe câteva ore. Fierbe hrișca puțin. Într-o tigaie toarnă uleiul și călește ceapa, adaugă ciupercile tăiate mărunt, lasă-le la foc un pic, apoi adaugă morcovul ras și mai prăjește puțin. Amestecă hrișca cu ciupercile și condimentează. Umple puiul cu acest amestec. Pune-l în cuptorul încălzit la 180 grade pentru aproximativ 1.5 ore. Puiul se poate pregăti în pungă de copt, sau folie de aluminiu, dar și în mod obișnuit.

Foto: takprosto.cc

Foto: takprosto.cc

4. Clătite din hrișcă

Ingrediente: un pahar cu hrișcă, un pahar și jumătate de lapte,  un pahar cu făină, 3 ouă, 2 linguri de zahăr, ulei

Mod de preparare: mărunțește hrișca fiartă și răcită în prealabil până la consistența unui piure. Într-un vas bate ouăle cu zahăr, puțină sare și unt. Toarnă deasupra laptele și adaugă piureul din hrișcă. Amestecă bine această compoziție și adaugă făină câte puțin. Aluatul nu trebuie să fie gros, de aceea nu te grăbi cu cantitatea de făină. Unge o tigaie cu puțin ulei și prăjește clătitele în mod obișnuit.

Foto: takprosto.cc

Foto: takprosto.cc

5. Risotto din hrișcă

Ingrediente: 400 gr hrișcă, 400 gr ciuperci albe, 100 gr unt, 100 gr ulei, o ceapă, parmezan.

Mod de preparare: mărunțește ceapa și călește-o pînă devine transparentă. Adaugă ciupercile tăiate. Călește hrișca într-o altă cratiță timp de 5-7 minute. Adaugă ceapa și ciupercile, condimentează și toarnă peste acest amestec apă fiartă, astfel încât apa să fie cu 1 cm deasupra amestecului.  Puneți cratița în cuptorul încălzit la 180 grade pentru  30 minute.

Foto: takprosto.cc

Foto: takprosto.cc

Pornind de la aceste rețete, suntem siguri că veți experimenta în continuare cu acest aliment și veți descoperi noi modalități de preparare!
Poftă Bună!

 

Distribuie articolul: