O piele sănătoasă are nevoie de atenție, hrănire și hidratare. De acea multe femei fac eforturi şi caută soluţii eficiente pentru a-și hidrata pielea. Una dintre variantele pe care vi le propunem este untul de corp. Untul de corp este preparat din o gamă de ingrediente naturale – cacao, avocado, cocos, shea sau babasso. Acesta împedică formarea ridurilor, ajută la tratarea vânătăilor, dar și la eliminarea vergeturilor.

Untul de corp îţi învăluie trupul într-un strat protector ce ţine la distanţă chiar şi efectele frigului asupra pielii.

Untul de shea ajută la eliminarea vergeturilor. Dacă îl cumpăraţi în stare brută, trebuie încălzit uşor înainte de a fi aplicat pe piele. Cei care nu-i acceptă mirosul, pot să amestece acest unt cu câteva picături de ulei esenţial. Substanţa naturală poate fi folosită în orice situaţie, atât pentru faţă, buze şi corp, cât pentru a calma arsurile solare.

Untul de avocado este extras prin centrifugarea pulpei de avocado. Oamenii de ştiinţă au constatat că acest produs natural este un factor excelent de protecţie solară. Untul conţine vitaminele A, B, C şi E, nu blochează porii faciali și ajută și la îngrijirea părului .În stare brută, acest unt poate fi folosit şi pentru hidratarea pielii delicate a bebeluşilor, deoarece nu conţine substanţe chimice.


Untul de cocos
poate fi folosit pentru masaj, dar şi pentru a hidrata pielea uscată.
Acesta este bun pentru tratarea infecţiilor pielii, deoarece formează un strat ce protejează partea infectată a corpului . Untul de cocos are la bază și uleiul de cocos care este indicat pentru tratarea vânătăilor .Nu trebuie să uităm că untul de cocos împiedică formarea ridurilor.

Untul de cacao este una dintre cele mai concentrate grăsimi naturale. Destul de frecvent folosit în produsele de îngrijire pentru corp, este un ingredient natural intens hidratant, deoarece în contact cu pielea, grăsimile sunt absorbite foarte repede. De asemenea, nici untul de cacao nu blochează porii, permiţând pielii să respire.
Acest produs natural conţine antioxidanţi cu puternice efecte anti îmbătrânire, motiv pentru care este recomandat pentru utilizarea zilnică.

Untul de corp este mai potrivit în zilele răcoroase de iarnă. În cazul în care pielea are nevoie de hidratare intensă, puteți folosi untul chiar și în perioada verii.

 

Distribuie articolul: