Multe persoane au probleme cu tranzitul intestinal, cea mai frecventă fiind constipația cronică. Însă dacă majoritatea se rezolvă cu un laxativ ușor și o dietă potrivită, cazurile serioase ale unor persoane supraponderale au arătat că aceștia „duceau” cu ei până la 25 kg de mase reziduale. Intestinul gros este segmentul final al tractului digestiv. Lungimea acestuia este de 3 metri, iar diametrul – de 4,7 cm. Funcțiile esențiale ale intestinului gros includ absorbția lichidelor, formarea și evacuarea maselor fecale. În mod normal, este populat de o microfloră complexă, care contribuie la sintetizarea unor substanțe utile, cum ar fi vitamina K și unele vitamine din seria B.

Excesul maselor fecale poate duce nu doar la obezitate, ci și la intoxicarea organismului și apariția alergiilor. La femei, simptomul clasic al intoxicării este și cel mai mare defect al siluetei – o burtă mare. De regulă, aceasta se poate remedia cu ajutorul unui regim alimentar echilibrat, cu multe fibre vegetale, și cu exerciții fizice.

Însă uneori, un abdomen atonic, care „atârnă”, poate semnala probleme mai serioase și o acumulare excesivă a materiilor fecale în intestin. Treptat, acestea se întăresc și formează cruste pe pereții intestinului gros.

Pentru mulți dintre acești pacienți, proasta funcționare a intestinului devine un lucru obișnuit și nici nu bănuiesc care sunt riscurile cărora li se supun.

Iată simptomele la care trebuie să sune alarma:

● Constipație
● Diaree
● Dureri de cap frecvente
● Radiculite
● Slăbiciune
● Miros urât al corpului
● Afecțiuni ale pielii
● Balonări frecvente
● Respirație problematică
● Răceli frecvente
● Capacitate scăzută de lucru

Luate împreună, sunt toate niște indicații pentru detoxifierea organismului.

Hidrocolonoterapia este una din metodele optime pentru remedierea problemei.
Intoxicarea intestinului este cauzată de aglomerarea pe parcursul timpului a deșeurilor alimentare nedigerate, mucusului și celulelor moarte. Pe lângă intoxicarea locală a peretelui intestinal, toxinele sunt absorbite în sânge și purtate în tot organismul, până la ficat, plămâni sau rinichi. În aceste cazuri, pacienții resimt o stare permanentă de slăbiciune și oboseală sporită.

Cele mai frecvente întrebări sunt…
Întrebare: Cât de inofensive sunt spălăturile intestinale?
Răspuns: Utilizând aparatele pentru spălături, procedura este total inofensivă, chiar mai inofensivă decât o clismă obișnuită.

Întrebare: Cum funcționează hidrocolonoterapia, prin comparație cu o clismă?
Răspuns: În cazul clismei, apa ajunge până la nivelul inferior al intestinului gros, în timp ce la hidrocolonoterapie, este irigat întreg intestinul gros (lungimea căruia ajunge până la 2 metri la adulți). O ședință de hidrocolonoterapie este echivalentă cu 30 de clisme obișnuite.

Întrebare: Sunt spălăturile intestinale periculoase?
Răspuns: Nu. Mulți din cei care au încercat acest tratament au observat un efect de prospețime.

Întrebare: Până la ce nivel se spală intestinul?
Răspuns: În cazul terapiei executate de un medic profesionist, se poate spăla întreg intestinul gros. Intestinul subțire nu este irigat, acesta se curăță cu ajutorul substanțelor medicale laxative.

Întrebare: Este necesară consultația prealabilă a medicului?
Răspuns: Bineînțeles, consultația medicului dvs este obligatorie oricând. Dacă sunteți diagnosticat cu hemoroizi, cancer intestinal, divericulita sau colită intestinală, hidrocolonoterapia vă este contraindicată.

Întrebare: Este posibilă transmiterea unor infecții bacteriale sau virale prin aparatul pentru spălături?
Răspuns: Echipamentul utilizat la spălături utilizează metode speciale de dezinfectare, precum și piese de unică folosință. Dacă regulile de utilizare sunt respectate întru totul, infectarea este imposibilă.

Întrebare: Cât timp durează procedura?
Răspuns: De obicei, o ședință terapeutică durează aproximativ 45 de minute, dar e bine să vă planificați o oră pentru o ședință.

Întrebare: Ciclul menstrual afectează cumva spălăturile?
Răspuns: Nu. Ciclul menstrual nu are niciun legătură cu eficiența procedurii.

Întrebare: După procedura de irigare a intestinului, pacientul resimte o stare de slăbiciune sau disconfort?
Răspuns: De regulă, nu. Dar în timpul procedurii, datorită eliminării unui volum mare de deșeuri din intestin, este posibilă prezența unor senzații de slăbiciune ușoară sau greață. Dacă resimțiti un disconfort ușor, se poate bea o ceașcă de ceai cald sau se poate aplica un termofor cald pe burtă.

Întrebare: Cum te pregătești de procedură?
Răspuns: Să nu mănânci timp de 2-3 ore înainte de aceasta și să te relaxezi.

Întrebare: Care sunt efectele spălăturii?
Răspuns:

1. Se normalizează schimbul de substanțe.
2. Se elimină sursele intoxicării organismului.
3. Crește semnificativ imunitatea.
4. Se restabilește microflora.
5. Se reînnoiesc sistemele de curățare a organismului.

Hidrocolonoterapia este șansa dvs!
Folosiți-vă de ocazia de a vă recupera frumusețea și sănătatea împreună cu specialiștii Clinicii de medicină estetică „Sancos”!

Vizitați-ne la adresa: Clinica Sancos, Bd Moscova 16, tel. +373 22 909 909, 069604026 (Nina).

Distribuie articolul: