Este foarte important să avem grijă de sănătatea internă a organismului nostru, dar și de cea externă nu trebuie să uităm. Aplicarea măștilor hidratante este una dintre cele mai vechi forme de tratament de înfrumusețare, însă atunci, îngrijirea feței cu substante exotice era posibilă numai dacă făceai parte dintr-o familie de aristocrați. Acum e mai simplu, le ai pe toate în bucătăria ta. 

Mască cu miere și iaurt

O mască de față hrănitoare este cea din miere și iaurt. Nutrienții din cele două alimente îți vor lăsa tenul catifelat și hidratat. Amestecă o linguriță de miere cu una de iaurt, alături de câteva picaturi de vitamina A uleioasă. Aplică apoi masca și lasă să acționeze cel puțin 20 de minute.

Mască din chefir sau iaurt

Dacă ai pielea ridată, cu urme de oboseală vizibile, atunci o mască din produse lactate este perfectă în acest anotimp. Nu numai că te protejează de efectele negative ale frigului de afară, dar îți și stabilizează pH-ul natural, întinerind pielea în același timp.
Aplică puțin chefir sau iaurt pe față și lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește cu apă rece.

Mască din albuș de ou

Un ten gras cu pori dilatați a fost deosebit de afectat în sezonul rece. Bate un albuș de ou și aplică-l pe față, apoi lasă să acționeze timp de jumătate de ora și clatește cu apă călduță. Această mască hidratantă îți va oferi un aer proaspat și îți va închide porii, astfel tu vei avea un ten mult mai atrăgător.

Mască din fulgi de ovăz

Oricât de ciudat ar părea, o mască din fulgi de ovăz este un remediu natural împotriva efectelor vântului în sezonul rece. Ai nevoie de fulgi de ovăz, galbenuș și miere în cantități egale. Amestecă bine până ce obții o pastă și aplica compoziția pe față. După 20 de minute, clatește bine cu apă călduță, apoi tamponează cu un prosop moale.

Mască din prune și smântână

Pentru a realiza această masca ai nevoie de trei prune coapte decojite, o lingură de ulei de masline și o lingură de smântână. Compușii anti-îmbătrânire din prune și acidul lactic din smântână vor oferi o exfoliere blândă, în timp ce uleiul vegetal îi va asigura pielii tale hidratarea de care are nevoie.

Sursa: ele.ro

Sursa foto: flu.ronicosmetice.ro

Distribuie articolul: