Motiv de mândrie pentru familia halterofilului Ștefan Roșca. Campionul european la powerlifting a absolvit, cu succes, o a doua facultate, deja în cadrul Universității de Stat din Moldova. Ce noi provocări îl așteaptă foarte curând, vă dezvăluim mai jos.

„Prețul” acestor ani de studii la „secția zi”, după cum recunoaște tânărul de 25 de ani, a fost deseori mult prea mare, sportivul având deseori ezitarea să-și continue. Îl încearcă, însă, un imens sentiment de recunoștință față de toate persoanele care au știut să-i sară la timp în ajutor și să-l convingă să ducă munca începută până la capăt. Prima facultate pe care a absolvit-o cu succes este cea de Sport, specializarea „Antrenor Manager”, din cadrul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

„Acum patru ani, am început o a doua facultate pe care nu doream să o încep din teama că nu o voi termina, cauza fiind accesibilitatea zero într-o instituție de învățământ pentru o persoană în scaun rulant. Vă mulțumesc din suflet pentru tot ce ați făcut pentru mine! Recunosc că mi-a fost foarte greu când, zi de zi, mă confruntam cu nedreptăți, doream să las totul și să nu mai continui, dar cu ajutorul Domnului, am reușit. Datorită vouă, sunt licențiat și în drept!!”, a scris sportivul, într-un mesaj publicat pe contul său de pe o pagină de socializare.

11667361_735829676539513_5121783724915601959_n

Campionul care deține dublu record european la proba de powerlifting din Polonia şi Slovacia se află, acum, în fața unei provocări și mai mari. Începe viața de adult adevărat și continuă și antrenamentele, dar și marile competiții sportive din cariera sa.

„Acum, în plan principal, am pregătirea pentru Campionatul European care va avea loc în luna noiembrie. Trebuie să plec neapărat la acest campionat, pentru că acolo trebuie să obțin cota de calificare pentru Olimpiada din Brazilia 2016”, a mărturisit Ștefan, pentru EA.md.

Îi urăm succese în tot ce urmează să facă și să nu uite nicicând că cel mai întunecat ceas e cel dinaintea răsăritului.

75003_428540690553114_436251795_n

Foto: facebook

Distribuie articolul: