Nu mai ştii cum să-ţi coafezi părul când ieşi cu prietenele în oraş, la shopping, la un rendez-vous sau la birou? Atunci aminteşte-ţi de trendurile de acum cinci, șapte sau zece ani şi experimentează din nou, dar dă un aer mai fresh look-ului tău, cu o agrafă sau o bentiţă. Părul lăsat liber sau aranjat într-o codiţă, cu o cărare maximală pe o parte este soluţia ideală în orice situație, indiferent de sezon şi tendinţe, este o aranjare clasică a părului. Dacă porți, de obicei, cărarea pe stânga, de data aceasta traseaz-o pe dreapta, schimbarea va fi evidentă.

 

Coafurile cu volum încă sunt în vogă, în plus, este foarte uşor să aranjezi părul: foloseşte spumă pentru volum, tapează puţin părul, îl dai peste cap și lăsă fruntea liberă sau laşi părul pe o parte şi îl prinzi cu o agrafă. O astfel de coafură este potrivită unei fețe cu forme rotunde sau triunghilare (pentru o întindere vizuală a feţei), distrage atenţia în cazul ochilor prea apropiaţi, nasului lat sau lung şi a gâtului scurt.

Cărarea la mijloc este o revenire a anilor 2000. Dacă porţi părul întins drept, aranjat cu volum sau făcut creţ, o cărare la mijloc îţi va pune coafura în prim plan.

Părul aranjat pe o singură parte îţi oferă o notă de eleganță. Indiferent de lungimea părului ori de prezenţa bretonului, îl poţi coafa pe o parte: prinde-l cu un accesoriu după urechi, şi coafura este gata.

Un coc rebel te salvează mereu dacă vrei să fii originală şi modernă. Îl poţi coafa pe creştet la mijloc, la ceafă sau după o ureche. Dacă vrei unul mai micuţ, atunci prinde-l strâns la bază cu un elastic, dacă vrei unul mai voluminos, atunci scoate adăugător firele de păr din elastic.

Nu uita de accesoriile de păr, care îţi completează ţinuta sau se asortează cu o piesă vestimentară după culoare ori stil.

foto: all over press

Distribuie articolul: