Adevărații artiști văd frumusețea peste tot; mai mult decât atât: comunică prin frumos și nu plagiază. De aceeași părere este și Iuliana Crețu. Hair stilista și makeup artista și-a lansat o afacere în domeniul industriei frumuseții, iar cel care o motivează și susține cel mai mult în activitățile sale este chiar soțul. Iuliana a mărturisit, într-un interviu pentru EA.md, cum îmbină maternitatea și cariera, cât de educat este gustul estetic în rândul femeilor dintre Prut și Nistru, dar și alte secrete pe care le-a deprins din meseria frumoasă pe care o are.

Adevărații artiști văd frumusețea peste tot; mai mult decât atât: comunică prin frumos și nu plagiază. De aceeași părere este și Iuliana Crețu. Hair stilista și makeup artista și-a lansat o afacere în domeniul industriei frumuseții, iar cel care o motivează și susține cel mai mult în activitățile sale este chiar soțul. Iuliana a mărturisit, într-un interviu pentru EA.md, cum îmbină maternitatea și cariera, cât de educat este gustul estetic în rândul femeilor dintre Prut și Nistru, dar și alte secrete pe care le-a deprins din meseria frumoasă pe care o are.

Iuliana, povestiți-ne despre momentul în care ți-ai dat seama că înfrumusețarea femeilor este ceea ce trebuie să faceți în viață. Unde ați studiat ceea ce reușiți să faceți astăzi?

Gândindu-mă la esența acestei întrebări, ajung la concluzia că de când mă știu, am fost îndrăgostită de frumos! La vârsta de 14 ani, priveam cu admirație lucrul stilistelor de la FashionTV și îmi părea imposibil să fac oamenii frumoși într-un timp limitat. Priveam cu admirație vitrinele pline cu cosmetica și visam să am o trusă și să fac machiaje și coafuri ca la TV! De fapt, tot timpul am fost bună în domeniul artelor. Creativitatea nu-mi era străină nici în anii școlii, nici în anii studenției! După liceu, a urmat Universitatea de Medicină, cu un domeniu foarte frumos, dar care te ține mereu în tonus! Așa cum cuvântul hobby era în vogă și toți tindeau să aibă un hobby, am decis că și eu trebuie să fac ceva care să-mi placă, ceva ce mi-ar aduce liniște sufletească, ceva ce m-ar caracteriza. Aici a venit momentul potrivit pentru renașterea viselor adormite! Am urmat cursuri de machiaj, am urmat cursuri de frizer, după care – o multitudine de perfecționări atât în Moldova, cât și peste hotare!

Cine sunt mentorii care au pregătit-o pe Iuliana Crețu de cele mai mari provocări profesionale? Cine vă inspiră și vă ghidează?

Am mulți stiliști pe care îi admir, nu pot să numesc o singură persoană. Am învățat de la mulți stiliști lucruri frumoase! Unul din favoriții mei este Patric Cameron, am fost la el și la perfecționare în Marea Britanie! Om talentat, pozitiv! Cine mă inspiră? Dumnezeu mi-a dat o calitate, pentru care îi mulțumesc enorm: să văd frumosul în orice fac, iar în momentul în care stau pe plaja și privesc o scoică, deja îmi vin idei de coafuri împodobite cu scoici și machiaje cu scoici desenate și scoici aplicate. Soțul meu îmi spune: „tu ești o bombă de idei”. Unicul lucru de care îmi pare rău, este că ziua mea are doar 24 ore și nu 48, iar eu am pre multe idei și nu reușesc să le implimentez pe toate. Nu mă ghidez după cineva anume. De obicei sunt spontană, citesc cărți motivaționale, nu neapărat din domeniul artei, cărți care te provoacă la acțiune, cărți care te fac să-ți crească aripi și visele să-ți devină realitate!

Dacă ar fi să faceți o trecere în revistă a celor mai importante succese profesionale, obținute până în prezent, ce ați menționa?

Aprecierea celor din jur pentru lucrul pe care îl fac; salonul pe care l-am deschis cu eforturi proprii (cel mai important sprijin îl am mereu din partea iubitului meu soț); oamenii care mă văd pentru prima dată în stradă și, emoționați, mă recunosc și îmi zic că m-au văzut la emisiunea X și că sunt foarte bucuroși că m-au văzut și în realitate; sutele de mirese fericite, în viața cărora am lăsat amprente frumoase în cea mai importanta zi a vieții lor; studentele inspirate de noi și pline de planuri de viitor, dar și multe-multe altele.

Este dificil să combini maternitatea cu o activitate în industria frumuseții? Care e formula reușitei?

Sigur că nu este ușor sa le îmbini pe toate într-o ambianță perfectă, având 2 copii, soț, responsabilități de familie și, pe lângă asta și cariera, dar atunci când persoana iubită te înțelege, te ajută, te iubește și te acceptă cu toate perfecțiunile și imperfecțiunile, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru familia pe care o am și pentru soțul meu scump!

Care sunt cele mai mari greșeli, din câte fac femeile, atunci când se vor a fi frumoase pentru un eveniment special? Vorbim despre greșeli nemijlocite în realizarea machiajului sau coafurii.

1. Aleg să-și facă singure machiajul și coafura și nu înțeleg un lucru important: așa cum o poate face un profesionist, ele nu vor reuși niciodată acasă, doar dacă fac parte și ele din categoria profesioniștilor! Un profesionist se antrenează ani de zile pentru a face performanță zi de zi, dumneavoastră s-ar putea s-o faceți pentru prima dată, și 99, 9% șanse că nu va fi cu succes.

2. Economisesc bani pentru un rezultat de calitate (un preț mic pentru serviciu este direct proporțional cu calitatea produselor cu care se lucrează. Cu un produs ieftin, nu poți scoate un rezultat maxim) și nimeresc pe mâna stiliștilor cu lucrări copiate de la alți stiliști cu renume! Și noi ne-am regăsit de nenumărate ori lucrările în portofolii străine. Nu toate lucrările din portofoliile stiliștilor le aparțin.

Dau dovadă moldovencele de gust estetic, atunci când se adresează la stilist, cu o cerere?

Oamenii sunt diferiți, important este ca noi, stiliștii, să fim cei care aducem mesajul corect. În Moldova e preferat un stil mai sofisticat decât cel european, de aici și se naște tendința spre perfecțiune și dorința continuă a specialiștilor. Dacă vorbim la general, da, moldovencele au gust estetic, cu mici excepții!

3 cele mai importante lecții pe care le-ați învățat despre oameni, de când sunteți stilistă…

1. Comunicarea cu clientul este cel mai important lucru pe care un stilist trebuie să-l știe. Trebuie să acorde timp pentru consultație!

2. Toți oamenii sunt frumoși, noi trebuie să știm să le punem în valoare frumusețea și nu dezavantajele.

3. Clientul poate veni la noi cu dispoziție bună, nu prea bună sau indispus, iar scopul nostru de baza este să motivăm clientul să iasă fericit de la noi!

Ce ați recomanda unei tinere care se află la începutul devenirii unui artist profesionist în domeniul înfrumusețării corporale?

Niciodată să nu se oprească din a învăța. Învățarea continuă aduce după sine profesionalismul veritabil!

Succes, Iuliana!

Foto: Arhiva Personală, Select Beuty Salon

Distribuie articolul: