Țambalistul Alexandru Șura și vocalista Veronica Ungureanu au lansat recent un CD cu 20 de piese, instrumentale și vocale. La acest material s-a lucrat mai bine de la șase ani, atât în Moldova, cât și în Canada, acolo unde artiștii sunt stabiliți de ceva vreme. Alexandru a mărturisit pentru revista noastră că așteaptă de mult ca acest CD să vadă lumina tiparului, ori a muncit ani de zile pentru calitatea și măiestria interpretării pieselor incluse pe material. “Dintre piesele de pe CD, 12 sunt interpretate de mine la țambal și opt sunt interpretate de Veronica Ungureanu cu vocea; 14 melodii sunt compuse de mine, iar una de Veronica; textele la opt piese sunt scrise de Veronica. E o muncă în comun care a adus și un rezultat mult-așteptat”, a spus țambalistul.

“Pentru înregistrări am invitat mai mulți instrumentiști buni din țară, lucru care face materialul să fie extrem de interesant. În multe piese este pus accentul pe măiestria individuală a instrumentului și multe aranjamente sunt făcute într-un stil aparte decât cele “clasice”, cu care publicul este obișnuit”, ne-a mai declarat Alexandru.

Deoarece este stabilit de mai mulși ani în Canada, unele înregistrări le-a făcut acolo, având și un instrument mai performant peste ocean. “Majoritatea melodiilor sunt înregistrate și mixate în Moldova, doar unele cu țambalul mai bun le-am făcut în Canada. La vre-o patru din piesele Veronicăi am procedat la fel. Cântecele nu sunt comerciale, din punct de vedere al textelor, adică noi am cântat ceea ce am vrut, ce este folclor, fără conotații comerciale și sperăm ca publicul să aprecieze acest lucru”, a adăugat instrumentistul.

 

Pentru că piața moldovenească de desfacere a CD-urilor este una mică și în descreștere, Alexandru și Veronica nu mizează pe vânzări aici, deși sunt solicitați la posturile muzicale autohtone. Artiștii vor să se promoveze peste Prut, având speranța că așa se pot stabili din nou acasă.