În multitudinea de poze cu deserturile homemade ale Silviei Șchiopu, am găsit o fotografie, conținutul căreia poate transfera pe oricine în ajunul Paștelui din copilărie. Moldoveanca stabilită în orașul irlandez Limerick și-a împărtășit recent rețeta de prăjitură din coraslă - plăcinta pe care ne-o pregăteau bunicii și se topea în gură, de bună ce era. Silvia a personalizat această rețetă, iar ce ingrediente a folosit pentru a obține acel gust inedit, aflați mai jos.

16684221_1122251137901739_2490338522783447652_nPentru a prepara prăjitura din coraslă, Silvia a avut nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1,5 litri de frișcă cu fracția masică de grăsime 35%-38%
  • 400 gr. de zahăr
  • 350 gr. de făină
  • 10 ouă
  • 100 ml de ulei sau unt topit
  • vanilie

„Se face, de fapt, cu primul lapte de la vacă, dar așa cum nu-l avem, l-am înlocuit cu frișcă grasă…e aproape aceeași”, spune Silvia.

Prepararea durează câteva minute: ingredientele se vor amesteca foarte bine, până la dizolvarea completă a zahărului.

Masa obținută se va turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se va da la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade Celsius pentru 50-60 de minute.

Vezi și:

Silvia Șchiopu, despre Irlanda și mini-afacerea cu deserturi: „Aici familia noastră a renăscut, aici ne simțim acasă!”

O moldoveancă își dezvăluie experiența unei nașteri în Irlanda: „În meniu erau incluse produsele interzise acasă mamelor care alăptează”

Foto: Silvia Șchiopu/BeeSkweet