Festivalul Gustar din acest an a întrunit diverse expoziții și activități inedite pe care le-au putut desfășura vizitatorii în cele două zile pe malul Răutului. Pe lângă scaunele improvizate din baloturi de paie, cărțile care se ofereau spre împrumut au fost o atracție pe măsură, iar cei care vroiau să plece acasă imortalizați, primeau portretul personal în doar o jumătate de oră. Vizitatorii Gustar 2013 au avut parte de internet gratuit, expoziții cu vânzare de picturi și delicii făcute de casă de cei mai iscusiți meșteri: De la clopoței din pănuși până la turte dulci după rețete americane.

Ca și anul trecut, atracția principală a micuților era trenuțul improvizat, care făcea turele neîntrerupt prin iarba de pe malul Răutului, fiecare copil putând beneficia de o plimbare în vagonul ce avea culoarea preferată.

 

Câteva stand-uri de carte așteptau să fie răsfoite, împrumutate spre lectură chiar acolo, pe loc, sau cumpărate la prețuri cu reducere. De asemenea, EduJoc a pus la dispozi’ia copiilor diverse jocuri distractive, organizând ateliere de creație origami și pictură pentru micuți.

 

La prețuri foarte avantajoase au putut fi achiziționate bijuteriile hand-made, iar o sesiune foto, aflați, virtual, pe o plajă, era gratuită, la fel ca și odihna în paie.

 

Natura frumoasă, muzica bună și oamenii dornici de odihnă cultural-cognitivă au fost ingredientele unui Gustar de nota 10, mult mai apreciat de vizitatori în comparație cu alte ediții și foarte apreciat de cei care l-au admirat în premieră.

 

Distribuie articolul: