Au rămas câteva luni până la marea premieră „Fifty Shades of Grey”, după celebra trilogie cu același nume, iar designerii s-au gândit deja să transforme garderobele femeilor în adevărate surse de inspirație din acest roman. Potrivit revistei ELLE, cenușiul revine în trend în toamna aceasta!

Stilul conservativ și ascetic al nuanței de gri a devenit un laitmootiv al colecțiilor defilate în această toamnă la toate săptămânile de modă din ultimele luni. Important este că designerii au explorat cele mai interesante nuanțe de gri: de la culoarea asfaltului, până la nuanțele de aluminiu rece. 

Case celebre de modă precum Ralph Lauren, Christian Dior, Nina Ricci, Michael Kors, și chiar Chanel au introdus, în noile lor colecții, ținute formate în întregime din elemente de culoare gri. 

În această toamnă, nuanța de gri a intrat în tendințe alături de articolele împletite din ochiuri mășcate. Cele mai populare articole din vestimentația de toamnă a oricărei femei sunt: puloverele împletite, de culoare gri, rochiile oversize și gențile satchel, de culoare gri.

Cum purtăm gri-ul, în acest sezon?

Toamna aceasta, gri-ul se poartă cu nuanțe de bleumarin întunecat și de accesorii de culoarea vinului – sangria. Designerii consideră că gri-ul poate fi asortat și cu nuanțe intense și contrastante – cu rozul intens sau cu verdele intens. 

Sunt la modă și combinațiile conservative gri-negru, și gri-alb – tandemuri care emană căldură.

Rochiile largi și puloverele se pot purta cu leggings și cu cizme cu toc. Rochia gri, de obicei, solicită un palton clasic.

Ținutele gri pot fi accesorizate cu încălțăminte tot de culoare gri. Un exemplu elocvent l-a adus Angelina Jolie, atunci când și-a primit ordinul din partea Elizabetei a II-a a Marii Britanii.

O ținută perfectă, de nuanță gri, ar cuprinde urmărtoarele elemente, în viziunea designerilor de la ELLE:

Foto: Getty, IMAXTREE 

Distribuie articolul: