Este deja o tradiție ca an de an revista Time să desemneze o persoană (care poate fi și un grup sau o mișcare) apreciată drept cea mai „influentă” din ultimele 12 luni. În acest an, activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a bucurat de titlul „Omul Anului”.

Tânăra în vârstă de doar 16  ani a fost aleasă dintr-o listă scurtă realizată de editorii Time care i-a inclus pe Donald Trump, Nancy Pelosi, protestatarii din Hong Kong și „The Wistleblower” (un ofițer CIA anonim de la care au pornit informațiile legate de scandalul „Trump-Ucraina” care a dus la procedura de destituire a lui Trump din Congresul American).

Amintim că Greta Thunberg a devenit celebră, în luna septembrie a acestui an, după discursul „How dare you?”, susținut în fața liderilor lumii, la summit-ul ONU despre schimbările climatice. Cu lacrimi în ochi, ea le-a reproșat atunci șefilor de stat că îngroapă viitorul noilor generații, prin ignorarea avertismentelor comunității științifice legate de încălzirea globală, scrie digi24.ro.

Distribuie articolul: