De mascara orice față se îndrăgostește iremediabil. Rimelul se număra printre cosmeticele esențiale, care cu siguranță nu lipsesc din niciun portfard. Este și normal să fie așa, atât timp cât marea sa calitate este că „învie” și cel mai simplu look sau să dea unui machiaj mai sofisticat acel „ceva” de care are nevoie pentru a fi complet. Cu toate că este cea mai bună prietenă a noastră, mascara-ua se poate transforma într-un veritabil dușman al genelor dacă scăpam din vedere niște aspecte atunci când o folosim. Poate cel mai important dintre ele se referă la termenul de valabilitate.

Una dintre cele mai grave greșeli de beauty: folosești o mascara expirată
Când o mascara este ieșită din termen există riscul să capeți o infecție neplăcută la ochi, care este și dureroasă pe deasupra și se tratează destul de greu. Dacă ți s-a întâmplat să folosești o mascara mai veche pentru că nu ai avut timp să-ți cumperi una nouă, greșeala n-ar mai trebui repetată dacă ții la sănătatea ochilor tăi. De obicei, rimelul are un termen de valabilitate de trei luni, însă dacă observi că s-a uscat, are o textură sfărâmicioasa și și-a schimbat mirosul, cel mai înțelept este să îl arunci. Din păcate, el se număra printre produsele care expiră cel mai rapid din cauza mediului umed în care stau ingredientele (acesta este un mediu foarte propice pentru dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor).

Folosirea unui rimel expirat este poate cea mai mare greșeală pe care o poți face în relația cu acest produs de înfrumusețare și, din nefericire, nu este singura. Iată și alte câteva greșeli, mai mici sau mai mari, care se pot strecura în realția ta cu mascara-ua.

Aplici mascara în prea multe straturi
Rimelul poate fi aplicat pe gene în maximum două straturi. Când te încăpățânezi să aplici mai mult decât este indicat, genele se vor încărca prea tare și, în cele din urmă, se vor lipi inestetic, iar acesta se va strânge în bobițe mici pe vârful lor. Dacă vrei să ai gene mai pline sau mai lungi, secretul este să folosești o periuța de mascara adecvată efectului pe care vrei să-l creezi.

Pompezi periuța de mascara de multe ori
Dacă faci asta, în recipientul de mascara va intra aer, dar și bacterii, iar conținutul se va usca mai repede. Pe gene, rimelul se va strânge inestetic. Cea mai bună metodă este să scoți periuța ușor din tub și să ștergi pe marginea acestuia excesul de rimel de pe perie.

Aplici un strat de mascara peste unul deja existent
Dacă de la birou, mergi la o întâlnire și simți nevoia să-ți mai revigorezi machiajul, nu este o idee bună să aplici încă un strat de mascara peste cel deja existent. Nu numai că rimelul va arăta inestetic, dar riști să-ți pierzi și din gene.

Ondulezi genele după ce te-ai dat cu rimel
Nu numai că se vor lipi între ele, dar pentru că sunt umede sunt și mai vulnerabile și se pot smulge sau rupe. În plus, vor arată foarte nenatural. Regula este că mai întâi să întorci genele și apoi să folosești rimel! Dacă este corect folosit, ondulatorul pentru gene ajută rimelul să deschidă și mai mult privirea și să-ți facă ochii mai mari.

Folosești mascara waterproof chiar și când nu ai nevoie
Formulele waterproof sunt special create pentru anumite ocazii: când mergi la mare sau la piscină, când stai în soare etc, deci nu le folosi toată ziua. Motivul? Sunt greu de îndepărtat, iar demachierea zilnică poate dăuna genelor, care se pot rupe și se pot rări. Dacă folosești o mascara waterproof, neapărat cumpără-ți și un demachiant special.

Sursa: AndreeaRaicu.ro 

Distribuie articolul: